Értelmetlen az Assassin's Creed Shadows betiltását kérvényező petíció, állítja a legendás Capcom fejlesztő

Értelmetlen az Assassin's Creed Shadows betiltását kérvényező petíció, állítja a legendás Capcom fejlesztő

Egyre fokozódik a helyzet a játék körül, de egyelőre nem tűnik úgy, hogy kár származhat belőle.

Még meg sem jelent, de máris hatalmas hullámokat vert az Assassin's Creed franchise legújabb része, az Assassin's Creed Shadows. Az Ubisoft ősszel fogja kiadni a játékot, mely a feudális Japánba repít bennünket, ahol két karaktert irányítva hathatjuk végre a küldetéseket. A felháborodás pont az egyik főszereplő, Yasuke kapcsán robbant ki, ugyanis a fejlesztők által létrehozott színes bőrű szamuráj karakter története nem fedi teljes egészében a valóságot – erről ide kattintva olvashatsz bővebben –, aminek a következtében a japánok a kultúrájuk semmibevételével, és rasszizmussal vádolják a vállalatot. Ennek okán indítottak egy petíciót a játék törléséről, melyet eddig több mint 50 000-en írtak alá. Természetesen akadnak olyanok is, akik kiállnak az Ubisoft mellett, többek között Yoshiki Okamoto, a legendás Capcom fejlesztő – többek között hozzá köthető a Street Fighter 2 és a Resident Evil 3 is.

Okamoto a valóság és a fikció közötti fontos különbségre hívta fel a figyelmet, melynek értelmében úgy gondolja, hogy egyáltalán nincs probléma azzal, ha egy játék nem teljesen hű a történelemhez. Véleménye szerint itt a szórakoztatásról van szó, melynek mindenek felett kell állnia. A fejlesztő elárulta, hogy 2005-ben ő is egy, a Shadowshoz hasonló játékot akart létrehozni, azonban a projekt kudarcot vallott. 

„Ez egy játék, ez egy fantasy, nem a valóság." – írta Okamoto.

A gamer közösség most elég megosztott a témában, de az előrendelésekből úgy tűnik, hogy a kialakult helyzet nem tudta rányomni a bélyegét az eladásokra. Biztosat majd csak a debütálás követően tudunk.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN