Csúnyán leszerepelt az eladásokat tekintve a Hellblade 2

Csúnyán leszerepelt az eladásokat tekintve a Hellblade 2

Nem csak megosztóra sikeredett a játék, de a bevételek tekintetében sem tudott felnőni az elődjéhez.

2017-ben óriásit szólt a Hellblade első része, ez a különleges a játék a hihetetlen történetével sok-sok rajongó szívébe belopta magát. Senua kalandja és szívbemarkoló sztorija összességében egy interaktív filmnek mondható, mégis rengeteg játékosnak elnyerte a tetszését. Éppen ezért várta a közösség izgalmak közepette a második felvonást, amely végül hosszas fejlesztést követően idén májusban látott napvilágot. Ráadásul a Hellblade II-t a 2024-es esztendő egyik nagy exkluzív címeként harangozták be, de úgy tűnik az eladási számok nem igazolják a köré felépített hype-ot. A Circana legfrissebb adatainak köszönhetően tisztább képet kaphatunk a játék teljesítményéről.

A cég egyik elemzője, Mat Piscatella szerint a Hellblade II a májusi eladásokat tekintve a 37. helyen végzett, az Xbox Series konzolt figyelembe véve pedig a 21. lett. Fontos megjegyezni, hogy nem jelent meg lemezes formában a második rész, illetve már a megjelenés napján bekerült a Game Pass kínálatába is, ezért bárki végigjátszhatta úgy is, hogy nem vásárolta meg a játékot.

A Game Pass esetében a Hellblade II a 12. helyig verekedte el magát az Xboxon a havi aktív felhasználók számát tekintve. Ezzel a Fallout 76 mögött, de a Star Wars Jedi: Survivor, az Apex Legends és a Forza Horizon 5 előtt végzett.

A Gamesindustry.biz kiadója, Chris Dring azt is megjegyezte, hogy a játék nem jutott be májusban az európai top 100-as eladási listájára, amit a játékeladások szempontjából "brutális hónapnak" nevezett. Az első rész három hónap alatt 1 millió példányszámban kelt el, és így bőven visszahozta az árát – miután a hírek szerint mindössze 10 millió dollárból készült.

Ezeket olvastad már?

Eközben a Ghost of Tsushima visszatért az első helyre a Steam-kiadásnak köszönhetően.

Kövess Minket!Gamer szótár