Így festett volna a Warcraft mozifilm az 50-es években

Így festett volna a Warcraft mozifilm az 50-es években

A mesterséges intelligencia segítségével visszarepültünk az időbe és megnéztük milyen lenne, ha Azeroth világát a század közepén lepték volna el az orkok.

Van néhány fantasy történet, amely elképesztő népszerűségre tett szert, és néhány év alatt az egész világot bejárta, továbbá elképesztő népszerűségre tett szert. Ezek közé tartozik a Warcraft is, a Blizzard 1994-ben megjelenő stratégiai játéka, amely azóta már sokkal több, mint egy RTS, de alighanem akkor sem írunk butaságot, ha azt mondjuk, mostanra már sokkal több, mint egy játék – és nem csak azért mert könyvek és film formájában is napvilágot látott.

Elsősorban a MMO tartja lázban a játékosokat – már akit még meg tud fogni persze –, és erre igyekszik is rátenni egy lapáttal a cég, hiszen hamarosan megjelenik majd a The War Within elnevezésű kiegészítő is hozzá, amely az epikus Worldsoul Saga trilógiának az első fejezete lesz. Emellett egyébként 2016-ban egy mozifilmet is elkészítettek a játékból, de ez vegyes fogadtatásra lelt a kritikusok és a rajongók körében, és bár úgy tűnt mégis kaphat egy folytatást, egyelőre nem tudni mi lesz a sorsa az adaptációnak.

Ezeket olvastad már?

Aztán itt az Abandoned Filmes nevű Youtube csatorna, amely nagy franchise-okat 'filmesít meg' az AI segítségével, méghozzá úgy, hogy a múltba helyezi el őket, így gyakorlatilag első kézből tapasztalhatjuk meg milyen lenne például egy Warcraft, ha az 50-es években készült volna el a Super Panavision 70 technológiával. Az 1959 és 1983 között készült alkotásokat a Panavision 70 mm-es gömboptikával ellátott kameráival rögzítették. Az Ultra Panavision 70 hasonló volt a Super Panavision 70-hez, bár az előbbihez használt objektívek anamorfikusak voltak, ami lényegesen szélesebb képarányt tett lehetővé. Az Ultra Panavision 70 azonban rendkívül ritka volt, és bevezetése óta csak néhány filmben használták.

Mindenesetre most a Warcraftot is bemutatták ebben a formában, és mit ne mondjunk, a végeredmény parádés lett. Azeroth világa soha nem volt még ilyen látványos és furcsa egyszerre, pedig azért a Blizzard is kitett magáért ezen a téren.

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez:

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár