A Donald Trump elleni merénylettel viccelődött a Faze Clan, sokan kiakadtak

A Donald Trump elleni merénylettel viccelődött a Faze Clan, sokan kiakadtak

Kicsivel a történtek után osztották meg az általuk készített "vicces" képet.

Az egész világot ledöbbentette a helyi idő szerint vasárnap hajnalban történt merénylet, mely során a Pennsylvania-ban beszédet tartó volt amerikai elnököt, Donald Trumpot, egy merénylő megpróbálta kiiktatni. A 20 éves elkövető egy 130 méterre lévő tetőről tüzelt a 78 éves politikusra, akinek nagy szerencséjére csak a fülét találta el a lövés, azonban tragikus módon egy civil életét vesztette, ketten pedig súlyosan megsérültek – a merénylőt is lelőtték. Természetesen az internet népe rögtön felkapta a történteket, és a sok együttérző bejegyzés mellett néhány ízléstelen meme is született, melyek közül az egyik a FaZe Clanhoz köthető.

Lehet szeretni, illetve utálni Donald Trumpot, nem ez a megfelelő pillanat arra, hogy valaki állást foglaljon ezen a területen, ilyenkor inkább az összefogásé és az együttérzésé kell, hogy legyen a főszerep. Sajnos a Faze Clan gyakornokai ezt nem érezték, és az alábbi képpel reflektáltak a történtekre. A hozzá kapcsolt szöveg, hogy „tényleg meglőtték Trumpot".

Értem én is és szeretem a viccet, azonban közvetlenül egy olyan incidens után, ahol valaki az életét vesztette és többen megsérültek, egyáltalán nem szerencsés egy ilyen poszt közzététele egy hivatalos oldaltól, ami egyébként teljesen más témában mozog. Ezt a legtöbb követőjük is így ítélte meg, és komoly kritikákkal illették az e-sport egyesületet.

„Nem vagyok Trump-rajongó, de ez a bejegyzés elkeserítő, és ezzel elveszett a FaZe iránti tiszteletem. Ez egyáltalán nem vicces” – írta TheRedgear. „Egy ember meghalt a tömegben, többen pedig megsebesültek. Mégis mi a franc ez a bejegyzés?" – tette fel a kérdést VinceMetuz.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Komplett egészségközpont a karunkon – leteszteltük a Huawei Watch GT 5 okosóráit

Az elmúlt években annyi viselhető okoseszközt dobott piacra a Huawei, hogy újságíró legyen a talpán, aki számon tudja tartani a zsinórban érkező, különböző funkciókkal felturbózott modelleket. Hozzám a Watch GT okosóra-széria két legújabb tagja, a Watch GT 5 és a GT 5 Pro futottak be nemrégiben, amelyeket felválta, több napon keresztül viseltem, és ez idő alatt az alábbi vélemények fogalmazódtak meg bennem.