Az EA titokban elkaszálta a The Sims 5-öt?

Az EA titokban elkaszálta a The Sims 5-öt?

Egy egykori Maxis Studios alkalmazott ránthatta le a leplet az év talán legszomorúbb gaming híréről.

Már jó ideje tudjuk, hogy Project Rene kódnéven készül a The Sims 5. Tavaly szeptemberben már elmondta róla az Electronic Arts, hogy a megjelenés napjától kezdve teljesen ingyen letöltheti bárki. Ezt megelőzően arról beszéltek a fejlesztők, hogy mennyivel intelligensebbek lesznek az NPC-k, mennyire látványos lesz a játék. Novemberben azzal állt elő Lyndsay Pearson kreatív vezető, hogy többjátékos módot kaphat a folytatás. Idén tavasszal pedig kiszivárgott képek, majd videók jelentek meg a játékról, – igaz, ezek valamilyen régi, korai fejlesztői változatból származtak.

Most azonban úgy fest, hogy a Project Rene-t valamikor elkaszálhatták azóta. Vagy legalábbis ezt állítja egy egykori Maxis Studios alkalmazott, a Twitteren SimmerBerkayként megtalálható Thomas Sincich, aki a játék PlayStation 5-ös változatán dolgozott. Tudni illik a The Sims 5 nem csak PC-re, hanem a mobiloktól kezdve a konzolokig mindenre jött volna. Azonban Sincich LinkedIn-profilján – mint azt a Game Rant kiszúrta – töröltként szerepel az Unreal Engine 5-ben fejlesztett játék. Mivel a játékkal kapcsolatos publikus információk mind 2024 előttről származnak, az EA ősz óta nem beszélt róla, Sincich pedig idén áprilisban távozott a stúdiótól, felettébb gyanús, hogy a The Sims 5-tel titokban történhetett valami.

Ezeket olvastad már?

Ha viszont nem szeretnénk rögtön a törlés konklúziójára ugrani, akkor találhatunk pár alternatív magyarázatot Sincich állítására. Ugyanis elképzelhető, hogy csak a PlayStation 5-ös vagy konzolos verziókat kaszálta el a Maxis, és ő csakis emiatt távozott a csapatból. Az év elején viszont egy, a széria fejlesztésében kulcsszerepet betöltő figura, Grant Rodiek is lelépett, hogy „új kihívásokat” keressen, szóval meglepő lenne, ha csupán ennyi történt volna a Maxisnál, és nem valami radikálisabb.

A másik magyarázat az lenne, hogy nem törölték, csak újrakezdték a játékot más fókusszal, kevesebb platformmal. Ebbe a képbe már jobban beleillene a két távozó, illetve a tény, hogy egészen eddig nem hallottunk a Project Rene lezárásáról nem hivatalos forrásokból sem. Mert ez esetben a játék még mindig létezik, csak nincs mit mondani róla / mutatni belőle, mert a fejlesztők újra a startmezőn állnak.

Kövess Minket!



Gamer szótár