Kishíján botrányba fulladt Pokimane jótékonysági licitje

Kishíján botrányba fulladt Pokimane jótékonysági licitje

Szerencsére végül minden tisztázódott, azonban így sem maradéktalan az öröm.

Mindig szívet melengető érzés látni, mikor népszerű emberek arra használják fel az ismertségüket, hogy ezzel másoknak is segítsenek. Ezért is tisztelik annyian többek között MrBeast munkásságát – aki nemrég például 100 házat épített rászorulók számára –, és CDawgVA-ét is – walesi tartalomgyártó –, aki évente hatalmas jótékonysági aukciókat rendez. Pár napja ennek keretében indult el az a licit is, mely során a nyertes pár órán át játszhat Pokimane-nel – az egyik legismertebb női streamer. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, viszonylag hamar irreális ajánlatok érkeztek – 500 000 dollár –, amit Pokimane és a szervezők is kétségekkel kezeltek, mostanra pedig kiderült, hogy nem alaptalanul.

CDawgVA számolt be arról, hogy legnagyobb bánatára ezek a gigásza licitek hamisak. Néhányan fals adatokkal kijátszották a rendszert, és ezzel megpróbálták tönkretenni az egész aukciót. Szerencsére ez időben kiderült, és mostanra kiszűrésre kerültek a csalók.

„Nagyon bosszantó pénzt hamisítani jótékony célra. Úgy gondolom, hogy az életben nincs szomorúbb, mint jótékony célra hamisan adományozni... Miért követne el csalást valaki úgy, hogy hamis ajánlatot tesz egy jótékonysági aukción? Bár az 500 000 dollár kamu volt, a valós licitszám amiről tudok, még mindig nagyon magas, szóval továbbra sem vagyok szomorú, mert ez még mindig őrült pénzösszeg, ami ténylegesen valódi." – írta CDawgVA.

Habár ezen gerinctelen húzások miatt sokaknak rossz szájíze maradt a licittel kapcsolatban, a legmagasabb ajánlat így is valóban szép összeg lett, 30 200 dollár – közel 11 millió forint. Ez mind az Immunhiány Alapítvány részére megy, akik „forrásokat, oktatást és támogatást” kínálnak az elsődleges immunhiányos betegséggel diagnosztizált betegek számára.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár