Viszlát Gigachad – irányítót cserél a G2 csapata

Viszlát Gigachad – irányítót cserél a G2 csapata

A nélküle megnyert IEM Dallas lehetett az utolsó szeg HooXi G2-s karrierjének koporsójában.

Két év és három közös trófea után HooXi és a G2 útjai elválnak – jelentette be a szervezet tegnap este. Bár egyelőre csak a kispadig küldték a dán irányítót, nem valószínű, hogy valaha is visszatérhet még játékosként a csapatba. Gondoljuk ezt azért is, mert a Counter-Strike 2 megjelenése óta a G2 egyszer játszott döntőt, egyszer nyert versenyt, és akkor is nélküle. Meg azért is, mert a G2 hozzátette a bejelentéshez, hogy éppen azon vannak, hogy túladjanak rajta. Már a Stewie2K-val behúzott IEM Dallas után is látszódott, hogy ez lényegében HooXi G2-s pályafutásának halálos ítélete lehet, most azonban bebizonyosodott, hogy nem csak a média, hanem a menedzsment és a társai is hasonlóan vélekedhettek.

HooXi a 2022-es nyári leigazolása óta rengeteg kritikát kap, hiszen az akkor még 27 éves IGL legnagyobb eredménye addig a pontig az volt, hogy egy szedett-vetett dán ötössel kétszer kijutott a Majorre, de egyébként egész évben a tier 2-3 mezsgyéjén szenvedtek. Híres mondatai, mint hogy túl könnyű kijutni a Majorre, valamint az, hogy ha ő csak tizet lő, az is elég a győzelemre, gyorsan visszaütöttek: a Rio Majorre nem jutott ki a csapat, és egészen az őszi szezon utolsó versenyéig meccset is alig nyertek a gyenge egyéni játékának köszönhetően. Aztán az édesapja halálával egy időben megnyerték a 2022-es BLAST Premier World Finalt, megtört a G2 akkor már 1092 napja tartó átka, és HooXi valószínűleg megmentette így a karrierjét is.

Ezeket olvastad már?

2023-at egy IEM Katowice bajnoki címmel kezdte a G2, ezzel HooXi további hitelességet vásárolt magának. Főleg azok szemében ért ez sokat, akik nem a négy önmagán túlteljesítő csapattársa játékában látták a siker kulcsát, hanem a Gigachadnek becézett dán vélt irányítói tehetségében. Pedig Katowice után már látszott, hogy a különbség a trófeák és a csúnya kiesések között nem HooXi, amikor a BLAST.tv Major Párizson lemaradtak a rájátszásról, mert csak az átlaga körül játszott a csapata.

Ismét égett a talaj az IGL alatt, ám egy Katowicéhez hasonló IEM Köln győzelemmel kerek egy évre kiváltotta a bérletét a G2-nál. Igaz, ezt követően nem tudott bajnoki címekért harcolni a csapat soha többet, sőt egészen elveszettnek tűntek néha. Az idei tavasz összességében nem volt rossz, folyton a rájátszásban voltak, csak a G2 ambíciói ennél jóval nagyobbak, szóval idő kérdése volt, mikor válnak meg HooXitól.

Az idei IEM Dallas egyértelműen az utolsó szeg volt a koporsóban: NiKo irányításával az évek óta nem túl aktív Stewie2K és nexa gyenge teljesítményei ellenére is képes volt győzni a G2, ezzel eloszlatva a kételyeket, hogy HooXi szerveren belüli teljesítménye elengedhetetlen a sikerhez. Arról nem is beszélve, hogy ez megnyitotta a kaput afelé, hogy NiKo ismét IGL-é avanzsáljon. Bár annak idején a FaZe-nél nem volt nagy siker a boszniai rifler részéről ez a kísérlet, azóta sokat ért a játékos. Tegnap még mémelt is egyet arról, hogy vállalja-e a feladatot vagy sem, ezzel alátámasztva, hogy tisztában vannak az opcióval.

Hivatalosan még nem tudni, hogy ki érkezik HooXi helyére, de a szakértők körében konszenzus alakult ki, hogy nem egy irányítót, inkább egy anchort hozna a csapat ötödiknek, vagyis most pótolnák nexát, ami nagyon jó hír malbsMd számára is. Leghamarabb a 16 nap múlva induló Esports World Cupon láthatjuk a G2-t akcióban, tehát legkésőbb addig kiderül, hogy kivel folytatják. De ne lepődjünk meg, ha már a héten, sőt, akár már ma jön is a bejelentés, mert az EWC felállás zárja tegnap volt, vagyis már le kellett adniuk a névsort, le kellett igazolniuk az utolsó építőkockát.

A G2 felállása jelenleg

Nemanja huNter- Kovač
Nikola NiKo Kovač
Ilya m0NESY Osipov
Mario malbsMd Samayoa

Wiktor TaZ Wojtas (edző)

Nemanja nexa Isaković (kispad)
Rasmus HooXi Nielsen (kispad)

Kövess Minket!



Gamer szótár