Fortnite: Egy játékos újrakreálta a Trump elleni merényletet

Fortnite: Egy játékos újrakreálta a Trump elleni merényletet

Sok bizarr videó kering az interneten, ez is közéjük tartozik...

A különböző sandbox játékok, és az olyan módok mint például a Fortnite Creative része, lehetőséget biztosítanak arra, hogy a játékosok bármit megvalósítsanak, ami csak az eszükbe jut. Gyakran ezt a szabadságot a tartalomgyártók arra használják, hogy valós eseményeket elevenítsenek fel, hiszen ezeket csak úgy zabálja a közönség – gondoljunk csak a LEGO Fortnite-ban megalkotott 911-reAhogy arról már valószínűleg mindenki tud, aki nem az egész világtól elzárva töltötte az elmúlt napokat, helyi idő szerint vasárnap hajnalban merényletet kíséreltek meg a volt amerikai elnök, Donald Trump ellen. A politikus szerencsére kisebb sérülésekkel megúszta a történteket, azonban tragikus módon egy civil meghalt, több pedig megsérült. Nos, nem kellett sok idő, és ennek az események is elkészült a Fortnite-os "animációja".

A napokban egy futótűzként terjedő TikTok-videó formájában találkozhattunk a bizarr alkotással, melyet egyre többen osztanak meg közösségi oldalaikon. A felvételen maga a merénylet látható – természetesen a játék karaktereivel eljátszva –, alá pedig a valós hang van beszerkesztve.

„Mégis mit nézek most?" – fűzte egy síros emoji kíséretében az X-en közzétett videóhoz HYPEX, a legismertebb szivárogtató.

A videót enyhén szólva is vegyesen fogadta a közösség. Sokan úgy gondolják, hogy semmi probléma nincsen vele, hiszen ez is csak a kreativitás egy különös módon való kifejezése, míg mások egyenesek ízléstelennek tartják, hogy valaki ezzel szórakozik, és ebből próbál nézettséget generálni.

Ti mit gondoltok erről?

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN