Keresik a következő Lara Croftot, de most nem egy mozifilm főszerepére!

Keresik a következő Lara Croftot, de most nem egy mozifilm főszerepére!

Az Amazon MGM egyik vezetője úgy tűnik nem bírta tovább a hallgatást, és végre megszólalt az új Tomb Raider sorozattal kapcsolatban.

A The Wrapnak számolt be róla Vernon Sanders, hogy sokak kedvenc régésze milyen formában debütálhat majd legközelebb a képernyőn.

„Keményen dolgozunk. Nagyszerű anyagunk van. Phoebe [Waller-Bridge] nagyon jó. Nagyon izgatottak vagyunk. Szerintem az év hátralévő részét azzal fogjuk tölteni, hogy előkészítsük a dolgokat, hogy jövő év elején elkezdhessük a gyártást. Meg kell találnunk a mi Lara Croftunkat, úgyhogy ez a globális, széleskörű keresés inkább előbb elkezdődik, mint utóbb.”

Májusban már felröppent a hír, miszerint a Fleabag alkotója – és nem mellesleg elismert színésznő –, Phoebe Waller-Bridge irányítja majd az új élőszereplős Tomb Raider projektet az Amazon Studios égisze alatt. Az azonos nevű, régóta futó videojáték-sorozat alapján készülő reboot előtt azonban még befut majd ősszel egy animációs adaptáció is a Netflixre Tomb Raider: The Legend of Lara Croft (Tomb Raider: Lara Croft legendája) címmel. Az animációs sorozat, amelyben Hayley Atwell adja a címszereplő kincsvadász hangját, a tervek szerint az előző trilógia (2013 - Tomb Raider, 2015 - Rise of the Tomb Raider, 2018 - Shadow of the Tomb Raider) eseményei után játszódik. Bár a cselekmény részletei egyelőre nem igazán ismertek, a szinopszis szerint az új széria áthidalja a Survivor-trilógia és az eredeti Tomb Raider-játékok eseményeit. Tomb Raider: The Legend of Lara Croft jelenleg a tervek szerint 2024. október 10-én debütál majd a streamingplatformon.

„Ha elmondhatnám a tinédzser énemnek, hogy ez megtörténik, azt hiszem, felrobbanna. A Tomb Raider hatalmas része volt az életemnek, és hihetetlenül kiváltságosnak érzem magam, hogy ilyen szenvedélyes munkatársakkal mutathatom be ismét ezt a fantasztikus karaktert. Lara Croft sokat jelent nekem, ahogy sokaknak, és alig várom, hogy belevágjak ebbe a kalandba.” – mondta Waller-Bridge a hír kapcsán.

Ezeket olvastad már?

A Tomb Raider reboot sorozat egyike annak a három jelenleg készülő projektnek, amelyek a tervek szerint egy új, összefüggő univerzumba vezetik be a közönséget. A Waller-Bridge vezette sorozat mellett az Amazon egy új Tomb Raider mozifilmnek is zöld utat adott. Mindkét produkció egy új Tomb Raider videojátékhoz kapcsolódik majd, mindezt annak reményében, hogy a sorozat egy minden korábbinál részletesebb ismertetőt adhat Lara Croft életéről és világáról

Kövess Minket!



Gamer szótár