Nagy a gond, búcsút inthetünk a BioShock-filmnek?

Nagy a gond, búcsút inthetünk a BioShock-filmnek?

Nagyon jöhetne már a BioShock-film, de egyre nehezebb a helyzete és a Netflix sem segít.

Amióta 2007-ben megjelent az első BioShock-játék, a rajongók azóta várják, hogy Rapture városa végre élőszereplős formában is megelevenedjen. Egészen 2022-ig kellett várni az első biztató jelekre, ekkor ugyanis hivatalossá vált, hogy a Netflix égisze alatt, Francis Lawrence (Constantine, Legenda vagyok) rendezésében és Michael Green (Logan, Blade Runner 2049) írósában tényleg film készül a BioShockból. A gond csak az, hogy 2022-ben sem állt még sehogy sem a projekt és az azóta eltelt két évben sem sikerült előre lépniük. Sőt!

Friss hírek érkeztek a produkcióról és úgy tűnik kezdhetünk aggódni. 2022 óta ugyanis több vezető pozícióban lévő embert is lecseréltek a Netflixnél, az új vezetőség pedig más módszereket és megközelítést alkalmaz, ennek pedig a BioShock is elszenvedője. Az új infók szerint a film még készül, nem halt meg a projekt, de a Netflix újragondolta és jóval kevesebb pénzt ad rá, amiért a rendezőnek is teljesen újra kellett gondolnia és a korábbitól eltérő szemlélettel kell folytatnia a munkát.

Nem túl jó hír ez. Persze korai még vészmadárként temetni a projektet, de tény, hogy az optimális forgatókönyvtől messze van az, ami most történik a BioShock-film körül. Arról nem is beszélve, hogy habár készül a BioShock 4, ami, ha sikeres lenne talán megdobná a Netflix érdeklődését a film iránt, de az a játék nagyon messze van még, a széria atyja - Ken Levin - pedig már rég lelépett és már a Judas c. játékon dolgozik.

Nem áll túl jól a BioShock-film szénája, de bízzunk a legjobbakban. Igazán szomorúak lennénk, ha végül egy rapture-i kukában végezné a film.

Kövess Minket!



Gamer szótár