Közelebb van az MCU/DCU crossover, mint azt gondolhatnánk

Közelebb van az MCU/DCU crossover, mint azt gondolhatnánk

Kevin Feige és James Gunn is pozitívan nyilatkozott a témáról.

A Marvel Cinematic Universe továbbra is teljes gőzzel robog előre, és most, hogy a Deadpool és Wolverine szakít a mozikban, a stúdió ismét hisz a fellendülésben. Nagy szüksége volt a
vállalatnak Ryan Reynolds és Hugh Jackman duójára, főleg úgy, hogy utóbbit sikerült rávenni a visszatérésre – a 2017-es Logan után ugyanis szögre akasztotta adamantium karmait a színész.

Eközben James Gunn és Peter Safran átvette az irányítást a nagy riválisnál, és első lépésként meg is reformálják a DC teljes filmes univerzumát. A DCU 2025-ben indul útjára a Supermannel, amelyben David Corenswet játszhatja el a címszereplő szuperhőst, míg Lois Lane szerepét Rachel Brosnahan kapta. Kevin Feige eközben az MCU új zászlóshajójával van elfoglalva, és elmondása szerint egy teljesen új éra indul a Deadpool és Wolverine után a franchise-ban. Azonban egyre többet jut eszébe az is, hogy vajon milyen lenne egy MCU és DCU féle crossover. Ezt nem csak ő, hanem nagyon sok rajongó is szeretné megtudni, de egyelőre még semmiféle törekvés nem valósult meg ennek érdekében.

A Collidernek nyilatkozva Kevin Feige, a Marvel Studios vezetője elmondta, hogy az ajtója nyitva áll egy MCU & DCU crossover előtt, de egyelőre nincsenek erre vonatkozó terveik. Azt is megjegyezte, hogy „időnként gondolkodik rajta”, ahogy a két képregényóriás legtöbb rajongója is. Mivel azonban a DCU még mindig öltött formát, az MCU-ban pedig az elkövetkező években debütál az X-Men, a Fantasztikus Négyes és még sok más szereplő is, egy crossover valószínűleg most kevésbé lenne jó ötlet. Azonban van remény:

„Időnként gondolok rá, ahogy szinte minden rajongó ezt teszi. Nem tudom, hogy mikor, vagy hogyan történhetne ez meg. De túl régóta beszélgetünk már erről ahhoz, hogy azt mondjam: 'Soha! Soha nem lennénk képesek rá.' Soha nem mondd, hogy soha, de persze jelenleg nincsenek rá tervek.”

Bár ez nem mostanában jön ez össze, de legalább már azt lehet mondani, hogy az MCU/DCU crossover megvalósulhat a nagyvásznon. Korábban erről álmodni sem mertek a rajongók. Ennek fő oka a DC által végigvitt változások. A DC Studios létrehozásával James Gunn lett a kreatív főnök, és mint ismeretes neki köszönhetjük az MCU-ban A galaxis őrzői trilógiát.

Ezeket olvastad már?

Ez a korábbi kapcsolat Gunn és a Marvel Studios elnöke, Kevin Feige között megkönnyítheti a Marvel és a DC crossoverének létrejöttét. Feige még a Gunn által rendezett Öngyilkos osztag forgatásán is járt, ami jól mutatja, mennyire jóban vannak. Maga Gunn is megosztott annyit a témáról, hogy hazudna, ha azt mondaná, nem beszéltek róla.

Kövess Minket!



Gamer szótár