Még a Starfield első DLC-je sem jelent meg, máris valami újjal készül a Bethesda

Még a Starfield első DLC-je sem jelent meg, máris valami újjal készül a Bethesda

Amennyiben egy DLC-ről van szó, úgy akár már 2025-ben befuthat a borítékolhatóan a Starfieldhoz kötődő projekt.

Még a Starfield első DLC-je, a Shattered Space sem jelent meg – a siránkozás mondjuk már beindult miatta –, de máris valami újon tőrheti a fejét a Bethesda és az anyavállalata, a ZeniMax Media. Az először egy Timur222 nevű Twitter-felhasználó által kiszúrt „Starborn” védjegynek biztosan köze lesz a Fallout és a The Elder Scrolls szériáról ismert fejlesztők űrbéli kalandjához, csak még az nem egyértelmű, hogy hogyan.

Aki esetleg nem tudná, a Starfieldben azokat az embereket hívják Starbornnak, akik keresztülmentek a Unity-n, amivel az univerzumok között lehet utazni. Amikor a játékban elegendő Artifactet gyűjt össze a Spacefarer (a játékos), akkor fedik fel magukat a Starbornok a Constellation előtt. Tehát mivel az alapjátékban is találkozunk velük, remek kérdés, hogy esetleg egy, a Shattered Space utánra tervezett DLC neve lehet ez majd, vagy már egy folytatáson agyal a Bethesda, amiben központi szerepet kaphat ez a csoport. Nyilván tartogat némi választ erre a kérdésre a Shattered Space, elvégre valamikor idén később lát napvilágot ez a kiegészítő, és ha nem akarja utána teljesen leállítani a játék támogatását a csapat, akkor a története valószínűleg előrevetít majd valamit, amiből a Starbornra következtethetünk.

Amennyiben egy DLC-ről van szó, úgy akár már 2025-ben befuthat a Starborn nevű projekt végeredménye, hiszen az idén érkező kiegészítő is kb. egy évig készült. Ez a forgatókönyv talán annyiból valószínűbb is, hogy a Starfield befejeztével a The Elder Scrolls 6-ra és egy új Falloutra koncentrálnának inkább a fejlesztők. Vagyis egy Starfield 2-t lehet még egy évtized múlvára is korai lenne várni, míg egy második DLC-vel azért már illő lenne foglalkozni.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár