Végre maga Todd Howard is reagált a legújabb Starfield-hisztire

Végre maga Todd Howard is reagált a legújabb Starfield-hisztire

Megint nem gondolkodik a Bethesda, olyan mintha allergiások lennének rá.

Egyik szemünk sír, a másik nevet. Örülünk, mert pár napja bemutatkozott a Starfield első nagy DLC-je, ami a House Va'ruun köré szövi majd történetét és egészen izgalmasnak és óriásinak tűnik. Ugyanakkor nem teljes az örömünk, hiszen megjelent a Starfield modtámogatása, felemás élményekkel. Az mindenképpen dicséretes, hogy máris egy Star Wars játékká moddolhatjuk a Starfieldet vagy, hogy a modoknak hála már Xbox Series S-en is képes 120 fps-sel futni a játék. Annak viszont már kevésbé örülünk, hogy a modok között vannak Bethesda által készített tartalmak is, amiket ráadásul külön meg kell venni... Tehát nem elég, hogy megvettük magát a játékot, még fizessünk külön egyes modokért.

A Bethesda fizetőfal mögé tett például egy teljesen új küldetéssorozatot. A Tracker Alliance küldetésszériát ingyen el lehet kezdeni, ám az első quest után, a folytatást már meg kell venni a modok közül, 7 dollárért. Ez persze sokaknál kiverte a biztosítékot és review bombázni kezdték a játékot. Olyan nagy a hiszti, hogy már Todd Howard is megszólalt az ügyben, természetesen mentegetve magukat.

Elmondása szerint a cél egyszerűen az volt, hogy új kontentet, új jutalmakat adjanak a játékosoknak, a beárazott mod létjogosultságának pedig utána néznek. Ha kell átalakítják, akár fel is oldhatják a fizetőfalat. Az persze jó kérdés, hogy ha hamarosan ingyenessé tennék a Tracker Alliance küldetéseket, akkor mi lenne azokkal, akik már megvették azokat 7 dollárt?

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár