GTA hiányban szenvedsz? A Game Pass hozhatja az orvosságot

GTA hiányban szenvedsz? A Game Pass hozhatja az orvosságot

A konzoljátékosok még ne bontsák a pezsgőt, de úgy fest, hogy a GTA 5 ismét benne lesz a Game Passben.

A Grand Theft Auto széria népszerűsége még mindig az egekben van, és tavaly decemberben a GTA 6 bejelentésével csak még nagyobb lett a felhajtás az új és az előző epizód körül is. Azonban valamilyen rejtélyes döntés miatt januárban mégis úgy döntött az Xbox és / vagy a Rockstar Games, hogy kiveszik a GTA 5-öt a Game Pass kínálatából. Mindezt alig fél évvel azután, hogy bekerült abba, illetve alig egy hónappal azután, hogy a GTA 6-ra váró tömegeket becsábította.

Hivatalosan sosem derült ki a döntés oka. Akkoriban mindenki úgy gondolta, hogy ez csak a streaming korszakban megszokott időszakos tartalmi változás része volt, hogy akkortájt járhattak le az erről szóló szerződések és mennie kellett. Idén a PlayStation Plus katalógusából is kikerült az ötödik Grand Theft Auto, pedig abban valamivel régebb óta szerepelt. Most azonban egy pletyka szerint arra készül a Rockstar Games, hogy a PC-s Game Passre előfizető játékosok megkapják a GTA 5-öt, hogy a stúdiónál már dolgoznak rajta, hogy a jövőben ez a cím is elérhető legyen a kínálatban. Tehát ismét visszatér a közkedvelt játék, lehet örülni!

Igaz, Tez2, a pletyka forrása, nem tért ki rá, hogy az Xbox tulajoknak is van-e oka az örömre. De az alapján, hogy kizárólag a PC-s előfizetésről beszélt, egyelőre ne bontsanak pezsgőt azok, akiktől konzolon vették el a GTA 5-öt az év elején. Függetlenül az xboxos visszatéréstől, ez annyiban mindenképp jó hír, hogy a PC-s Game Passben korábban sohasem volt elérhető az ötödik GTA, tehát sok új játékos most először csaphat majd bele a Los Santos-i kalandba. Annak viszont már lehet kevesebben fognak örülni, hogy Tez2 szerint a Rockstar Games Launcher nélkül nem fog működni a játék, hiába az Xbox alkalmazásból indítjuk majd azt. Ennek megfelelően arra sem kell számítani, hogy PC és Xbox játékosok között cross-platform lesz a program Game Passzel.

Végezetül, azt sem szabad elfelejteni, hogy az ilyen jellegű pletykákat egy csipetnyi sóval érdemes fogyasztani. Például a hírről szintén beszámoló Insider Gaming sem tudta az állításokat megerősíteni még, miközben egy igen jól becsatornázott lapról beszélünk, akik gyakran elsőként fednek fel hasonló információkat.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár