Saját ünnepnapot kapott az e-sport egy amerikai nagyvárosban

Saját ünnepnapot kapott az e-sport egy amerikai nagyvárosban

Újabb bizonyíték, hogy az e-sport társadalmi támogatottsága növekszik.

Chicago polgármestere a városban rendezett EsportsNext 2024 nevű kiállítás kapcsán jelentette be, hogy július 7-e hivatalosan is az e-sport napja lett a városban – írja az Insider Gaming. Az Esports Trade Association által szervezett eseményen az e-sport iparágának fejlesztéséről és szabályozásáról értekeztek az egybegyűltek. Ennek érdekében több programmal és tervvel álltak elő, hogy felhívják a figyelmet a területre, elősegítsék annak támogatását és a kapcsolódó rendezvények szervezését.

Az EsportsNext 2024 tegnap, azaz július 7-én indult, ennek apropóján döntött úgy Brandon Johnson polgármester, hogy a chicagói e-sport napjává nyilvánítja azt. Kétségkívül érdekes lépés, ehhez foghatót eddig még nem láttunk. A polgármester közleményében erősítette meg a döntést, ebben pedig arról is beszélt, hogyan járulhat hozzá az EsportsNext a már most is erős helyi e-sport növekedéséhez:

„A chicagói Esports Trade Association összehozza a legtehetségesebb és vizionárius tagjait az e-sport közösségnek, hogy egyesítse a helyi e-sport szektort, és elkötelezett amelett, hogy egy inklúzív, támogató környezetet építsen, ami fenntartható növekedést hoz.

Én, Brandon Johnson, Chicago városának polgármestere ezennel 2024. július 7-ét az E-SPORT NAPJÁNAK nyílvánítom, ezzel elismerve ezt az eseményt és arra sarkallva minden lakost, hogy támogassák az e-sportunkat, technológiai ökoszisztémánkat.”

Bár a chicagói polgármester elismerése nem jelenti azt, hogy mostantól minden július 7-e az e-sport napja lesz, azért mégis csak azt jelzi egy ilyesfajta lépés, hogy a terület társadalmi támogatottsága növekszik, így a politikusoknak is komolyan kell vennie azt. A rendezvényt egyébként olyan cégek szponzorálják, mint a Coca-Cola vagy a Microsoft, a résztvevők között pedig megtaláljuk az ESPN, a NASCAR és az NBA képviselőit is a chicagói és az amerikai e-sport szervezetek, videójáték fejlesztők, kiadók mellett.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár