Concorde-ot vehetnél a Concordhoz szükséges gép árán

Concorde-ot vehetnél a Concordhoz szükséges gép árán

Concord vagy Concorde, ez itt a kérdés.

A Sony a májusi State of Play során leplezte le a következő játék mint szolgáltatását, a Concordot. Bár nem ekkor hallhattunk először a hero shooter létezéséről, az első képkockákat egészen eddig az eseményig visszatartották a fejlesztők. És ha már lúd, legyen kövér, rögtön el is mondták, hogy még a nyáron megjelenik a Concord PC-re és PlayStation 5-re, ezt megelőzően pedig egy publikus bétában próbálhatjuk ki.

Mivel a béta az előrendelőknek már e hét második felében indul, időszerű volt, hogy a Sony a szép szavak mellé egy gépigényt is adjon – ennek viszont nem biztos, hogy mindenki örülni fog. Ugyanis ez egy kompetitív FPS, de a minimum, azaz 1080p 60 fps specifikációnál már rögtön Intel i7-ekkel és AMD Ryzen R7-ekkel dobálózni hatalmas túlzásnak hangzik. Igaz, hogy nem mai csirke egyik megnevezett processzor sem, de nem tudnánk még egy játékot mondani így hirtelen, ahol a 3-as vagy 5-ös számmal kezdődő proci családok szóba sem jöhettek ilyen felbontás, fps és alacsony grafikai beállítás mellett.

Talán még annak tudhatóak be ezek a követelmények, hogy egy bétáról van szó, és a játék még nincs tökéletesen optimalizálva. Bár ha ezek a teljesítmények párosulnak az összeállított gépekhez, kötve hisszük, hogy ezt egy hónap alatt orvosolni tudják a fejlesztők.

A Concord béta gépigénye:

Most, hogy láthattátok, mivel állunk szemben, fontos arra is kitérni, hogy ez egy kompetitív FPS játék. Vagyis a PC-s játékosok 60-nál pár léptékkel magasabb képkockaszámot fognak kérni 1080p vagy 1440p felbontások mellett, különben le sem töltik. De ha egy 3080-ból lehet kipréselni 60-at az utóbbi felbontásnál, akkor ugyan kíváncsiak lennénk rá, hogy mivel, hogyan lehet majd ezt úgy játszani két óránál tovább, hogy ne akarjunk azonnal visszatérni a CS2-höz, a Valoranthoz, a Rainbow Six Siege-hez, az Overwatch 2-höz és a többi hasonló, valóban kompetitív teljesítménnyel futó játékhoz.

Vagy ha okés Concord játékosok akarunk lenni, akkor ideje beruházni egy RTX 4090-re? E videókártya ára ma konkrétan annyiba kerülne, mint inflációval számolva annak idején a Concorde repülőgéppel egy transzatlanti út. És őszintén, a két Concord(e) közül az utóbbi opció tűnik a szórakoztatóbbnak.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár