Semmiféle fizetést nem kapott Cate Blanchett A Gyűrűk Ura trilógiáért cserébe

Semmiféle fizetést nem kapott Cate Blanchett A Gyűrűk Ura trilógiáért cserébe

Egyetlen dollárt sem kapott a szerepért, és elmondása szerint nem csak ő volt ezzel így.

A J. R. R. Tolkien könyveiből készült mozifilmek odaszögezték a nézőket a képernyők elé, ezt kár tagadni. A Peter Jackson rendezte trilógia sztárjai sokak szerint egész busás jövedelmet szereztek belőle, azonban az árnyékból előlépve Cate Blanchett tisztázta azt a tévhitet, hogy ez egy jól fizető munka lett volna.

A Bravo Watch What Happens Live című műsorában jelent meg a színésznő, és a beszélgetés során bevállalta a 'Plead the Fifth'-et, amelyben a műsorvezető Andy Cohen három nehéz kérdést tesz fel vendégének, melyek közül csak egyet vétózhat meg közülük.

Cohen azt kérdezte Blanchett-től, hogy melyik filmje adta neki a legnagyobb fizetést. A Borderlands sztárja azt felelte, hogy találja ki, melyik volt az, mert korábban azt feltételezte, hogy A Gyűrűk Ura a befutó ezen a téren.

„Most viccelsz velem? Nem, senki sem kapott semmit azért a filmért.”

Ez az állítás azért érdekes, mert például Orlando Bloom (Legolas megformálója) egyszert bevallotta, hogy 175 ezer dollárt tehetett zsebre a trilógiáért. Ez bár nem sok, de számára ez a produkció volt élete legnagyobb ajándéka, és fele annyiért is újra elvállalná a szerepet.

Cohen utána megkérdezte Blanchettet, hogy kapott-e részesedést a film bevételeiből, mire ő azt felelte:

„Nem, ez még jóval azelőtt volt, hogy bármi ilyesmi megtörténhetett volna.”

Elmondása szerint azért vállalta a filmet, mert együtt akart dolgozni azzal a fickóval, aki a Hullajó!-t (Braindead) készítette – ez volt Jackson 1992-es elborult zombivígjátéka –, amely az Egyesült Államokban Dead Alive címmel jelent meg.

„Gyakorlatilag ingyen szendvicseket kaptam, és megtarthattam az elf-füleimet.”

Blanchett megismételte, hogy senki sem kapott semmit, majd hozzátette:

„A nők nem kapnak annyi pénzt, mint amennyit az emberek gondolnak.”

Ezeket olvastad már?

A 2001-es A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége (The Lord of The Rings: The Fellowship of the Ring) filmben játszhatta el először Galadrielt a színésznő, majd a két folytatásban is visszatért, és bár a karakter nem szerepelt J. R. R. Tolkien A hobbit című könyvében, mégis beleírták a 2012-es A hobbit: Egy váratlan utazásba.

A Gyűrűk Ura az egyik legsikeresebb filmtrilógia a világon, miután világszerte 2,9 milliárd dolláros bevételre tett szert az évek során.

Kövess Minket!



Gamer szótár