Itt az ideje aggódnunk a Bungie Marathonja miatt?

Itt az ideje aggódnunk a Bungie Marathonja miatt?

Ugyan még messze a játék megjelenése, sokan már most pesszimistán látják a dolgokat.

Habár a legtöbbünk számára a Bungie az olyan franchise-okról ismert mint például a Halo vagy a Destiny, az 1990-es évek végén sokaknak okozott örömet a Marathon-sorozat, mely néhány év alatt trilógiává fejlődött. A fejlesztők pár éve bejelentették, hogy érkezik egy új Marathon-játék, mely szintén ebben a világban játszódik, azonban elődjeivel szemben itt a multiplayer részen lesz a hangsúly. Azóta kaptunk hozzá egy lenyűgöző kedvcsinálót, és jó pár dolog kiderült a projekttel kapcsolatban, azonban egyre aggasztóbb fejleményekről is hallani, melyek elbizonytalanítják a rajongókat.

A videójáték-iparban az elmúlt időszakban hatalmas leépítéseknek lehettünk szemtanúi, és ez érintette a Bungie-t is, részben ennek köszönhetően pedig a Marathon megjelenését is 2025-re csúsztatták – konkrét dátumot még nem kaptunk. Ezenfelül a játékkal kapcsolatos fontos pozíciókban is változások történtek, melyek szintén nyomot hagyhatnak a végeredményen. A napokban Jason Schreier – amerikai újságíró – vendégeskedett a A Friends Per Second podcastban, akit a játék állapotáról is kérdeztek, azonban nem szolgálhatott megnyugtató válaszokkal.

„A hallottak alapján nem túl jó. Oka van annak, hogy erre az évre tervezték, és végül egy egész évet csúszik. Azok, akikkel beszéltem, kissé pesszimisták..." – mondta.

Habár a 2025-ös év vészesen közeledik, a stúdiónak még van valamennyi ideje, hogy orvosolja az esetleges problémákat. Mivel sajnos még mindig csak nagyon keveset tudunk a játékról, nehéz belelátni, hogy pontosan mik is lehetnek azok a dolgok, melyek miatt a játék „nem túl jó", de remélhetőleg ez idővel megváltozik, és ismét sikerül maradandót alkotnia a Bungie-nak.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár