Kitiltatta magát az újságíró, hogy 24 percnyi Deadlockkal ajándékozza meg a világot

Kitiltatta magát az újságíró, hogy 24 percnyi Deadlockkal ajándékozza meg a világot

Ezek szerint ha nem leokézod, csak kinyomod a Deadlock titoktartásra felhívó üzenetét, akkor még nem kerülöd el Lord Gaben haragját.

Lehet nem tudjátok, de a Valve egy sötét szobában ebben a pillanatban is egy szupertitkos videójátékot fejleszt. Nem tőlünk hallottátok, de D-vel kezdődik a neve és eadlock a vége... vagy valami ilyesmi. Ennél többet sajnos nem mondhatunk róla, mert pár cseles újságíróival ellentétben minket köt a Harcosok klubjának első szabálya. Mivel tényleg nem szeretnénk Lord Gabennel összekötni a bajszunkat, annál többet nem áll szándékunkban elárulni erről az egyébként napi szinten tízezrek által játszott, de a virtuális vérszerződés alapján hivatalosan nem létező programról, mint ami kiszivárog róla – és ez még valószínűleg sokáig így is lesz.

Ezért is szeretnénk köszönetet mondani most a The Verge-nek, akik a napokban úgy döntöttek, hogy közölnek egy tesztet a Deadlock bétájáról. Ráadásul, hogy ne kerüljenek bajba, nem nyomtak rá a játék elején felugró titoktartásról szóló üzenetnél az okéra sem, hanem rögtön az Esc billentyűt választották, ezzel kijátszva a rendszert. Legalábbis ezt gondolták, mert mint az azóta frissített cikkből kiderült, a Valve-nak nagyon nem tetszett mindez, szóval egész egyszerűen kitiltották a szerzőt a játékból örökre. A lap azzal védekezik, hogy nem írtak alá semmilyen titoktartási nyilatkozatot. Azonban ebben a furcsa helyzetben a kiadó teljesen jogosan mondhatja azt, miután szépen megkéri a játékosokat, hogy hallgassanak, hogy ha nem megy, repültök.

Sean Hollister áldozata azonban nem volt hiábavaló. Ugyanis a banja előtt még készített egy 24 perces videót egy meccsről, ahol botokkal játszik, így minden eddiginél alaposabban szemügyre vehető a Deadlock játékmenete. Igaz, hogy soha többé nem teheti rá a kezét a Valve új játékára, de legalább mint Prométheusz lopta el a tüzet nekünk, egyszerű földi halandóknak, és ezzel a hírnévvel talán sikerül kompenzálni azt, amit cserében elveszített ő és a The Verge is közben.

A fenti videó megnézésével valószínűleg érdemes sietni, mert soha nem lehet tudni, hogy a Valve mikor érzi úgy, hogy ideje lenne egy DMCA-vel sújtani a Deadlock bétájának első és egyetlen játékszabályát megszegő újságíró YouTube csatornáját. De azoknak, akik esetleg lemaradtak róla, álljon itt, hogy a játék tényleg hasonlít a Team Fortress 2-től és Overwatchtól kezdve a Dota 2-ig és a Smite-ig mindenre – pontosan úgy, ahogyan azt más szivárogtatók korábban elmesélték. Az igazi hősök nem viselnek köpenyt, jegyezzétek meg!

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár