Halo? Forza? Hellblade? Újabb Xbox exkluzív látogathat el PlayStationre

Halo? Forza? Hellblade? Újabb Xbox exkluzív látogathat el PlayStationre

Nagy meglepetéssel készül az Xbox a Gamescomra, és a szivárogtatók szerint akár egy olyan játék PlayStation portja is szóba jöhet, amiről a Sony konzolján játszók álmodni sem mertek volna.

Hatalmas port kavart a télen, hogy a Microsoft úgy döntött, elkezdi PlayStationre is kiadni az Xbox exkluzív játékait. És bár eleinte még arról volt szó, hogy tényleg bármit hajlandóak megjelentetni a rivális konzolon, hogy a felszínen maradjanak a videójáték-iparban, később inkább csak kisebb címeket jelentettek be rá. Az első négy fecske közül is a Sea of Thieves volt a legjelentősebb, ami azért valljuk be, messze áll a Halo vagy a Forza franchise méretétől. Ennek ellenére a Sony masináin nem tudtak betelni a kalózos kalanddal a gamerek, nagy siker lett a kiadás. Ebből pedig a Microsoft is levonhatta a következtetéseket, mert most úgy fest, folytatják az exkluzívok felszámolását.

Elsőként a ResetErán számoltak be arról, hogy a következő PlayStation portok már a kanyarban vannak, miután erre rákérdeztek a fórumon. A választ Shinobi szolgáltatta, amikor visszakérdezett, hogy „mit csináltok a jövő héten?” Majd ezt folytatva egy további kérdést tett fel arra utalva, hogy „legalább egy nagy” cím jöhet napokon belül. Miután ezek a posztok bejárták az internetet, egy újabb szivárogtató csatlakozott be a diskurzusba: eXtas1s egy olyan GIF-et posztolt, amin az szerepelt, hogy „Feliz Cinco de Mayo”, ami a mexikói kultúra egyik legfontosabb ünnepére, május 5-ére utal.

Mindebből gyorsan ki lehet következtetni, hogy nem egy Halo, de nem is egy Hellblade 2 érkezik a Sony konzoljaira, hanem a Forza Horizon 5. A legutóbbi Horizon spinoff ugyanis nem máshol, mint Mexikóban játszódik. De ezt a GIF-es vonalat sem szabad egyelőre készpénznek venni, mégha jól is hangzik és megbízható informátortól származik az utalás. Ugyanis a Windows Central munkatársa, Jez Corden szerint tényleg készül az Xbox egy port bejelentésével a jövő heti Gamescomon, de ő nem számít rá, hogy ez a Forza Horizon 5 lenne. Mindenesetre is, ha máskor nem, akkor a Gamescom Opening Night Live augusztus 20-i műsorán kiderül, mit szán a Microsoft a japán konzol vásárlóinak.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár