Top 5 Alien-játék: a virtuális térben senki nem hallja a sikolyod

Top 5 Alien-játék: a virtuális térben senki nem hallja a sikolyod

Az új film apropóján szétnéztünk, hogy melyek a legjobb és legizgalmasabb játékok az Alien franchise kapcsán.

A közönségnek ismét lesz mitől rettegnie a nyáron, hiszen augusztus 15-én a hazai mozikba is belopakodik az Alien: Romulus, hogy mindenkire a frászt hozza. Fede Álvarez alkotását óriási érdeklődés övezi, hiszen egyesek szerint az 1979-es eredeti (Alien/A nyolcadik utas: a Halál), valamint az 1986-os Aliens (A bolygó neve: Halál) után nem igazán született jó film a franchise-ban. Nem volt kicsi a nyomás tehát az új rendezőn és stábon, de úgy tűnik, hogy az első vélemények eléggé pozitívak a produkcióról, tehát végre reménykedhetünk egy igazán méltó folytatásban.

Ez a sorozat nem csak a nagyvásznat hódította meg az elmúlt évtizedek során, mivel számtalan videójátékot is megihletett, ezért szépen körbenéztünk, hogy melyek a legjobb alkotások a Xenomorphokkal a főszerepben. Ezek a címek nem csak felhasználták a forrást, de szépen ki is terjesztették a Ridley Scott és Dan O'Bannon által létrehozott univerzumot.

A legtöbb Alien játékok jellemzően azokra az emberi karakterekre összpontosítanak, akik végül képesek legyőzni az idegen lényeket, és végül megváltást hoznak a történetbe, de alkalmanként a fejlesztők lehetővé tették a játékosok számára, hogy ők maguk váljanak a vadásszá, és megpróbálják eltörölni az emberi létformát. Bár nem olyan bő a lista, de azért öt olyan játékot nyugodt szívvel tudunk ajánlani, ami nagyszerű időtöltést jelenthet a műfaj szerelmeseinek.

Ezeket olvastad már?

Vigyázat, a legjobb Alien játékok olyan gonoszak, zsigeriek és élénkek, amennyire csak lehet.

Aliens: Fireteam Elite (2021)

Ellentétben az Alien: Isolation és Alien: Blackout címekkel, amelyek nagyszerűen teremtették meg a Ridley Scott eredeti filmjében fellelhető atmoszférát, az Aliens: Fireteam Elite inkább a James Cameron által dirigált Aliens-ből merített, és sokkal inkább akciódúsra sikeredett, mintsem a horrorra épített volna. Ebben a játékban is a túlélés a cél, de egy egészen más megközelítésből, ugyanis egy harmadik személyű (TPS) darálás közepette kell figyelni a karakterünkre és a csapatunkra egyaránt.

Bár az Aliens-en alapul, a Fireteam Elite eseményei 23 évvel az Alien 3 után játszódnak. A kooperatív TPS lehetővé teszi a játékosoknak, hogy az UAS Endeavour fedélzetén tartózkodó hét tengerészgyalogos egyikének a bőrébe bújhassanak. Négy különböző kampányt is tartalmaz, egyenként három küldetéssel. Az egyik nagy problémája mindezek ellenére, hogy egy idő után sajnos nagyon monotonná tud válni, de végülis egy jó adag adrenalin és szórakozás garantált.

Aliens Versus Predator 2 (2001)

Ez a cím az Alien videojátékok közül a legmagasabb metacore értékkel (85) büszkélkedhet. A kitalált LV-1201 bolygón játszódik a sztori, ahol az idegenek hordáira vadásznak a ragadozók, miközben a játékosok dönthetnek, hogy kit szeretnének irányítani: nekivághatnak a kalandnak tengerészgyalogosként, Xenomorphként vagy Predatorként is. Mindegyiknek saját története van, amit egy stílusos kampány során lehet kijátszani.

A sokoldalú egyjátékos mód mellett a multiplayer sem hiányozhatott belőle, amelyben egy négyfős csapatok eshettek egymásnak. A 2002-ben kiadott Primal Hunt kiegészítő csomagnak köszönhetően az AVP 2 számos díjat bezsebelt.

Aliens Versus Predator (2010)

Lényegében az eredeti Aliens Versus Predator nagyrabecsült remastere. A 2010-es felújított változat egy hipererőszakos háborús szimulációvá vált. A kellő odafigyelésnek köszönhetően sikerült orvosolnia a fejlesztőknek az összes múltbeli hibát. Három különböző kampányt tartalmaz, köztük egyet a tengerészgyalogosoknak (embereknek), egyet az Alieneknek és egyet a Predatoroknak. A végére mindhárom különálló narratíva összeér, és egy átfogó történetet zár le. A fő sztoriszál befejezését követően egy nagyszerű horrorjáték többjátékos módjában is helyt lehet állni.

Aliens: Dark Descent (2023)

Az FPS játékok mellett üde színfoltja volt a tavalyi esztendőnek ez a túlélésre kihegyezett RTS cím. Az Aliens: Dark Descent-ben ugyanis felülről irányíthatjuk az egységünket, hogy kiderítsük mi történt 20 évvel az Alien 3 eseményei után. Egyszerre négy tengerészgyalogost irányíthatunk, hogy megakadályozzuk a Xenomorphok halálos invázióját a Lethe bolygón. Eközben nem árt összegyűjteni a megfelelő erőforrásokat, mert mielőbb meg kell javítani a sérült hajónkat, az Otago-t.

A Dark Descent pazarul ötvözi az Isolation és a Fireteam Elite legjobb elemeit, ráadásul a kihívásra vágyó játékosoknak nem csak a kíméletlen lények hordáival, hanem az idővel is meg kell küzdeniük, ugyanis egy bizonyos számú napot követően el lehet bukni a fő küldetést.

Alien: Isolation (2014)

Ami az eredeti Alien-film feszültségét illeti, mondhatni egyetlen horrorjáték sem ijesztőbb, mint az Isolation. A hihetetlenül hangulatos alkotásban első számú fegyverünk a lopakodás, tehát nem árt észrevétlennek maradni az űrállomáson. A történet szerint Ellen Ripley lányát, Amandát alakítjuk, és bár utunk során találunk majd néhány használható fegyvert, a Xenomorf ellen nem lesz igazán esélyünk a szevasztopoli űrállomáson.

Az Alien: Isolation egy történetvezérelt játék, amelyben Amanda az anyját keresi, de miközben válaszokat keres, minden percben azon töpreng, hogyan kerülje el a rendkívül intelligens Xenomorphot. Ennek megfelelően a PC Gamer a 2014-es év játékának választotta, míg a GamesRadar+ minden idők 20 legjobb horrorjátékát tartalmazó listáján a 3. helyen foglalja el.

Kövess Minket!



Gamer szótár