Nem csak kisebb lesz a Call of Duty Black Ops 6, több beleszólásunk is lehet a letöltésekbe

Nem csak kisebb lesz a Call of Duty Black Ops 6, több beleszólásunk is lehet a letöltésekbe

Az Activision játékai évről évre csak egyre gigászibbak lesznek, de a Treyarch idén megálljt parancsolhat ennek a trendnek a Black Ops 6 megjelenésére készülve.

A Call of Duty: Black Ops 6 mérete körül már a bejelentés óta folyik a diskurzus, hiszen eleinte olyan hírek terjedtek a játékról, hogy akár a 300GB-ot is meghaladhatja a mérete. Szerencsére azóta kiderült, hogy ez nem fedi a teljes valóságot. Ugyanis ebbe a játékhoz szükséges Call of Duty HQ miatt mindent beleszámoltak, ami azon keresztül működik, így a Modern Warfare II és III, illetve a Warzone teljes telepítési méretét. Persze ez nem jelenti azt, hogy az új játék hirtelen kicsi lesz.

Mint az azóta kiadott hivatalos gépigényből kiderült, 149GB-ot foglalhat a Black Ops 6, amennyiben a COD HQ-t és a Warzone-t is telepítjük vele együtt. Ez egyébként jelen állás szerint kötelező, de erről picit később. Ha viszont már telepítve van a Warzone, akkor csak 78 GB-ot kell letöltenie a játékosoknak (ez a játék valódi mérete), hogy pöröghessen a 2024-es Call of Duty – valljuk be, ez ugyan baráti.

A Black Ops 6 gépigénye

Minimum

  • Op. rendszer: 64 bit Windows 10/11 a legújabb frissítéssel
  • Processzor: Intel Core i5-6600 vagy AMD Ryzen 5 1400
  • Memória: 8 GB RAM
  • Grafika: NVIDIA GTX 960 / 1650 vagy AMD Radeon RX 470
  • Tárhely: 149GB szabad hely SSD-n a megjelenéskor (78GB, ha már telepítve van a COD HQ és a Warzone)

Ajánlott

  • Op. rendszer: 64 bit Windows 10/11 a legújabb frissítéssel
  • Processzor: Intel Core i5-6700K vagy AMD Ryzen 5 1600X
  • Memória: 16 GB RAM
  • Grafika: NVIDIA GTX 1080Ti / RTX 3060 vagy AMD Radeon RX 6600XT vagy Intel Arc A770
  • Tárhely: 149GB szabad hely SSD-n a megjelenéskor (78GB, ha már telepítve van a COD HQ és a Warzone)

A tárhelykövetelmény azonban a jövőben még változhat, ha az Activision és a Treyarch megcsinálja az ehhez szükséges fejlesztéseket a COD HQ-ban. A tervek szerint a Black Ops 6 megjelenéséig több változás is jöhet, így például több beleszólása lehet a játékosoknak abba, hogy mit és hogyan töltenek le, illetve dönthetnek majd úgy is, hogy inkább streamelnének bizonyos fájlokat, hogy azok ne foglaljanak annyi helyet a gépükön. Ennek köszönhetően már a megjelenéskor kisebb lesz a BO6, mint a Modern Warfare III volt tavaly. De a legfontosabb talán mégis az a változás lesz, hogy a Warzone letöltése nem lesz kötelező a többi játékkal együtt: az alapbeállítás az lesz, hogy az aktuális játékot töltöd le, és ha akarod, akkor bepipálhatod mellé a Warzone-t is.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár