Mi az, 150 dollár és nincs benne játék? Hát a Dragon Age The Veilguard gyűjtői kiadása

Mi az, 150 dollár és nincs benne játék? Hát a Dragon Age The Veilguard gyűjtői kiadása

A szivárgások hatására a Dragon Age: The Veilguard megjelenési dátumát is megerősítette a BioWare.

Miután egy online boltban feltűnt a Dragon Age: The Veilguard koncepciós rajzait tartalmazó művészeti könyv megjelenési dátummal együtt, majd tegnap kiszivárgott a Gamescomra szánt bejelentő előzetes is, a BioWare kénytelen volt elismerni, amit már mindannyian tudtunk: hogy 2024. október 31-én érkezik a legendás széria várva várt negyedik része. Ez azonban még csak a jéghegy csúcsa, mert az új infók között a játék különböző kiadásainak tartalmát és árát is felfedték a fejlesztők. Ebből viszont még biztosan lesznek viták a következő hetekben, hónapokban.

Kezdjük a játék digitális változataival! Ezen a téren egy standard és egy deluxe kiadásra kell számítani, utóbbi pedig csak kozmetikai elemekkel lesz gazdagabb az előbbinél, nem lesznek extra küldetések vagy szupererős fegyverek mellé – jár a pluszpont. Az árazás miatt viszont nyugodtan elfelejtheti a játékosok egy jelentős hányada ezt a kedves gesztust, hiszen a PC-s és a konzolos kiadások között rendre 10-10 dollár / euró különbség lesz: asztali számítógépekre 59,99 és 79,99, míg konzolokra 69,99 és 89,99 amerikai vagy európai pénzbe fog kerülni a Dragon Age: The Veilguard. Rejtély, hogy miért, de ezzel kell boldogulni.

Ami viszont még a digitális változatok árazásánál is furcsább, az a gyűjtői kiadások tartalma. Ugyanis az EA nemes egyszerűséggel kihagyta ezekből a játékot. Vagyis a 150 dolláros Rook's Coffer Edition az alább is látható, egyébként szuper relikviákon túl nem tartalmazza az 59,99 és 89,99 euró között mozgó programot sem fizikai, sem digitális formában. Ennél már csak a Vyrantium Pack jobb, aminek az árát meg sem mondta a kiadó, de legalább adnak hozzá egy fémdobozt, amibe a játékot tehetnéd... már ha adnának hozzá játékot. Zseniális.

Ezeken felül természetesen a Dark Horse-nál megjelenő koncepciós rajzokat tartalmazó könyvet is megszerezhetjük. Az alapváltozat 49,99 dollár lesz, ezért egy 256 oldalas könyvet kapunk. De 99,99 dollárért létezik egy deluxe változat is, ami további nyomtatványokat, alternatív borítót tartalmaz. Valamint hasonlóképpen működik, de valamivel exkluzívabb és kompaktabb az 55 dolláros BioWare Gear Edition.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár