NiKo elárulta, miért nem ő lett HooXi utódja a G2-ban

NiKo elárulta, miért nem ő lett HooXi utódja a G2-ban

Mindenki azt várta, hogy a jelenlegi szezont NiKo a G2 irányítójaként kezdi meg, mégsem így alakult. Mi történt?

Ma este már az IEM Köln döntőjén szurkolhatunk az utolsó két talpon maradt csapatnak. Azonban pár héttel ezelőtt még azon rugózott a fél Counter-Strike 2 világ, hogy a nyári átigazolási szezonra kegyvesztetté vált HooXi helyén ki fog irányítani a G2-ban. Végül a válasz ugyebár Snax lett, nem feledkeztünk meg erről hirtelen. De volt pár nap, amikor abszolút reálisnak tűnt, hogy NiKo veszi fel a kapitányi karszalagot, miután az IEM Dallason ő töltötte be ezt a feladatot és ez egy trófeát ért nekik.

Valószínűleg azóta is többek fejében megfordult a kérdés, hogy miért mondott végül nemet NiKo a lehetőségre, ha azonnal győzelemre vitte a G2-t IGL-ként, nyilvánvalóan képes erre a munkára. Mármint az utóbbi hetekben remekül muzsikál egyénileg, ez valószínűleg irányítóként nem menne neki így. De cserében Snax helyett talán találtak volna egy egyénileg erősebb játékost, malbsMd-nek sem kellett volna hirtelen anchorrá válnia, NiKo sem veszített volna azért olyan sokat a játékából, stb.

Nos, nemrég egy interjúban NiKo elmondta, ő hogyan látta ezt a helyzetet a saját szemszögéből. És ha őszinték akarunk lenni, a kezdeti kritikus hozzáállás ellenére jelenleg nem nagyon tudunk vitatkozni azzal, amit mondott, mivel látható, hogy tényleg kezd csúcsformába lendülni:

„Az egyik ok, amiért nem vettem át az IGL [szerepet], amikor a cseréket csináltuk, az, hogy hittem magamban, abban, hogy még mindig képes vagyok a világ egyik legjobbja lenni, tisztán láttam a fejlődést.

Örülök neki, hogy így döntöttem végül, és remélem... Mármint, nagyon nehéz fenntartani ezt a szintet, de amíg látom, hogy fejlődök [, csinálom], és [hogy lássam ezt a fejlődést, az] nagyon fontos nekem. De remélem értik az emberek most már, hogy miért nem vettem át az IGL-kedést.”

A CS2 megjelenése után NiKo egyéni szintje bezuhant, de az ESL Pro League óta mintha látszódott volna a fény az alagút végén. Ezt maga a játékos is érzékelte, ez pedig kellő önbizalmat adott neki ahhoz, hogy még egyelőre ne akarjon IGL lenni, hiszen ez akadályozná őt abban, hogy olyan fenomenális teljesítményeket szállítson napról napra, mint amilyenek miatt a játék történetének egyik legjobbjaként tartják számon.

Az IEM Köln fináléját természetesen magyar nyelven, élőben közvetíti az Esport1TV a Twitch csatornáján.

Borítókép: HLTV/brcho

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár