Tessék megnyugodni, nem marad ki ez a fontos opció a Mafia The Old Country-ból

Tessék megnyugodni, nem marad ki ez a fontos opció a Mafia The Old Country-ból

Ha eddig amiatt aggódtál, hogy nem lesz elég autentikus a Szicíliában játszódó Mafia-játék, nyugodj meg!

Visszatér a gyökereihez a Take-Two Interactive és a legendás Mafia széria is, hiszen jövőre jön a Mafia: The Old Country, ami a fiktív amerikai városok gengszterei helyett a kora 20. századi szíciliai bűnszervezetek közti csatározásokat elevenítheti fel. Mivel ekkorra már rég megalakult a Cosa Nostra is, meglepődnénk, ha nem kereszteznék az utunkat a játékban. Ez pedig lehetőséget adhat arra, hogy egy minden eddiginél valóságosabb Mafia játékot kapjunk. De ne szaladjunk ennyire előre, mert van egy nagyobb probléma a The Old Country-val. Illetve volt. Vagyis hát, igazából nem is volt. Kusza dolog ez, de hadd bogozzuk ki!

Szóval, miután a Gamescom alatt bejelentették a Mafia: The Old Country-t, a fejlesztők létrehoztak egy termékoldalt a Steamen, hogy az érdeklődők tájékozódhassanak róla, kívánságlistára tehessék. Igen ám, de hamar feltűnt az odalátogatóknak, hogy az olasz, valamint a szicíliai sem szerepel a feliratnál és / vagy a szinkronnál a támogatott nyelvek között. Már pedig ehhez a történethez ugyancsak dukálna, ha a fejlesztők energiát feccölnének az autentikusság ezen fokába is, miután most nem csak ebből a régióból származnak a karakterek, hanem konkrétan ott is élnek. Elég csak a Ghost of Tsushimára gondolni példaként, hogy belássuk, mennyit adhat hozzá a játékélményhez a helyi nyelv használata:

Tegnap este aztán a Hangar 13 munkatársai reagáltak erre a problémára, elárulva, hogy az autentikusság érdekében bizony lesz szicíliai szinkron a játékukban. Igaz, az olaszt csak a menüben vagy a feliratokban kapják meg a játékosok, akik úgy szeretnének játszani. Bár a népszerű felfogás szerint a szicíliai valójában csak az olasznak egy nyelvjárása, tehát ezzel éppen ki lehet békülni. A termékoldal viszont nem tükrözi mindezt pontosan, ebből adódhatott a félreértés: a Steamen nincs lehetőség rá, hogy a szicíliait megjelöljék támogatott nyelvnek, de az félrevezető lett volna, ha olasz szinkront ígérnek. Vagyis az autentikusságért küzdők valójában olyasmin akadtak fenn, ami sohasem volt probléma.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár