Egy fontos S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky karakter is tiszteletét teszi a Heart of Chornobylban

Egy fontos S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky karakter is tiszteletét teszi a Heart of Chornobylban

Az is kiderült a Gamescom alatt, hogy hogyan töltötték meg a Zónát tartalommal a GSC Game World munkatársai.

Lekopogjuk, de úgy fest, hogy 15 évnyi várakozás után idén ősszel végre játszható lesz a S.T.A.L.K.E.R. 2. A Heart of Chornobyl fejlesztése már a második probálkozás egy számozott folytatásra, és több ízben csúsztatni kellett ilyen-olyan okból ezt is. Legutoljára júniusban kérték a játékosok türelmét a GSC Game Worldnél dolgozók, ekkor jelentették be a jelenleg is ismert novemberi megjelenési dátumot. Persze a renomé miatt a héten futó Gamescomon is alig győzik ígérgetni, hogy ezen már nem variálnak.

Ha már szóba került a Gamescom, a Heart of Chornobyl alkotói rengeteg tartalommal szolgáltak a héten, a helyszínen lévőknek pedig arra is lehetőségük volt, hogy kipróbálják a programot konzolon: többen is pozitív élményekkel távoztak, jó teljesítményről és még jobb grafikáról áradozva. De például arra is fény derült a most megjelent GYIK-ből, hogy a GSC Game World munkatársai a 60 négyzetkilométeres Zónát nem procedurálisan generált, hanem saját kezűleg alkotott elemekkel töltötték meg inkább. Ennek okát abban kell keresni, hogy amikor az előbbi módszerrel kísérleteztek, akkor azt tapasztalták, hogy az nem üti meg a mércét.

Azt, hogy milyen mércéről is van szó, nagyon jól bizonyítja egyébként a ma megjelent legújabb előzetes is, amiben egy rakás gyönyörű tájat, helyszínt, karaktermodellt vehetünk szemügyre. A S.T.A.L.K.E.R. rajongók számára azonban nem csak ezért lesz kedves az alábbi másfél perces videó. Ugyanis ebben most először feltűnik az a Scar is, aki annak idején a Clear Sky című epizód főszereplője volt!

A S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl 2024. november 20-án érkezik PC-re, Xbox Series X|S-re és a Game Pass kínálatába.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár