s1mple elárulta, miért nem tért még vissza a profi Counter-Strike-hoz

s1mple elárulta, miért nem tért még vissza a profi Counter-Strike-hoz

Hiába mondta neki B1ad3, hogy menjen a megye 3-ba tier 3-ba, még mindig a kispadon tengeti a mindennapjait s1mple.

Sokan arra számítottak, hogy s1mple a koppenhágai Major után már aktívan játszani fog, akár a NAVI-ban, akár máshol. A Falcons akkoriban egy hónapra (pontosabban, egy Bo3-ra) még be is fogadta az ukrán AWP-st soraiba. De aztán a NAVI megnyerte a Majort, a többi top csapat pedig nem cserélt, így mondhatni, két szék között a pad alá esett a CS:GO G.O.A.T.-ja.

A játékos ezt követően arról beszélt májusban, hogy ki kell várnia a tavaszi szezon végét, azután térhet vissza majd a leghamarabb. Azonban erre sem került sor, a nyári átigazolási szezon végén újfent hoppon maradt, és jelen állás szerint már az sem kizárható, hogy a teljes 2024-es évet a kispadon tölti majd szabad hely híján. Nem véletlenül tanácsolta neki azt B1ad3, hogy próbálkozzon a tier 3-ban. A legendás mester szavait már csak azért is érdemes lenne fontolóra vennie, mert B1ad3 olyan szupererőkkel bír, mint a kalóriákkal leszámoló barátság, ami valljuk be, nem gyerekjáték.

A valóság azonban ennél egy fokkal bonyolultabb, s1mple pedig nem rejtette véka alá ezt a Telegramon megosztott üzeneteiben, amelyeket az Escorenews fordítása nyomán fedeztünk fel:

„A NAVI-nak nincs szüksége s1mple-re, Sashának van szüksége a NAVI-ra.

Bizonyos dolgokról nehéz beszélni, de a motivációm sohasem fogyott el. Őszintén örülök annak, ahogyan a srácok játszanak, de néha hiányzik belőlük a professzionális egoizmus, és ez feldűhít. Ez nem elég egy érához, több időre van szükségük, meg is kapják. Szomorú, hogy nem vagyok a csapat tagja, a hazai csapatomé, akikkel 2016 óta vagyok.

[...]

Most épp kapcsolatban vagyok, végre boldog vagyok (talán csak egy kis ideig, haha), viccelek. Remélem, hogy egy napon visszatérek, már halálra unom magam. És vissza fogok ám térni, csak idő kérdése.”

De ha ennyire ég a vágytól s1mple, hogy újra profiként játszhasson, mégis mi tartja őt vissza jelenleg? Nos, ha a legmagasabb szinten akar játszani, továbbra is a kivásárlási ár a probléma, ezt pedig egyértelműen megfogalmazta ő is egy másik üzenetében. Az ukrán sztár által felvázolt képletből azonban nagyon hiányzik valami, amit tavasszal még könnyű volt félresöpörni, most már nem az: a tény, hogy egyetlen online meccsen túl még egy perc profi Counter-Strike 2-t sem játszott.

Ahogy telik az idő, úgy egyre nehezebb lesz a riválisok menedzsereinek megindokolnia a NAVI játékosának vélhetően roppant magas árát, és ezért inkább nem is merik bevállalni az annak kifizetésével járó kockázatokat. De miután s1mple szerződése még idén biztosan nem jár le, ingyen nem mehet sehová. Vagyis egész egyszerűen semmi sem változott körülötte, és ez sajnos negatív konnotációkkal jár. Ha 2024-ben még játszani akar, egyre gyanúsabb, hogy legfeljebb akkor teheti ezt meg, ha B1ad3 ötletének megfelelően a NAVI megengedi neki, hogy a tier 3-ban CCT-ken lövöldözzön hobbiból valami mixszel. Ám ha s1mple erre nem vágyik, akkor kénytelen lesz még jó sokáig a partvonalról figyelni az eseményeket.

„Srácok, meg kell értsétek hogyan működik a Counter-Strike. Egyre inkább sporttá válik. Ha jól rémlik, akkor 2025-ben már esport olimpia is lesz. Szóval csináljunk egy új hashtaget, #OverDriveVásároljaKiS1mple-t. Akkor talán csatlakozhatok egy másik csapathoz és megszerezhetem a 22. MVP-met. Mert meg kell értsétek, hogy nagyon nehéz visszajönni, ha egy olyan szervezetnél vagy játékos, amelyik nem tud eladni, mert túl drága vagy.”

(A #OverDriveVásároljaKiS1mple-t reakció az orosz CS-s körökben elterjedt #S1mpleGyereVisszaCS-zni kampányra, egyben a népszerű, bár nem túl megbízható OverDrive-nak is egy fricska, aki az elmúlt egy évben már mindenféle csapattal összeboronálta az ukránt, miközben ő soha egy komoly ajánlatot nem kapott a fentebb vázolt problémák miatt.)

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár