Már az Alien: Romulus folytatásán agyal Fede Álvarez, de...

Már az Alien: Romulus folytatásán agyal Fede Álvarez, de...

...egyelőre nem akarja elkapkodni a megvalósítást, és erre eléggé jó oka van, amellett, hogy már összedugta a fejét a stáb és ötleteltek a lehetséges irányvonalról.

A The Hollywood Reporterrel folytatott beszélgetés során Álvarez megosztotta, hogy már van egy koncepciója a folytatásra. Miután az Alien: Romulus nagyszerűen teljesít a kasszáknál (a cikk írásának pillanatában 121 millió dollárt kalapozott össze), és a nézők, valamint a kritikusok is jól fogadták, így bátran mesélt az elképzeléseiről.

Az Alien: Romulus, amely az eredeti Alien (A nyolcadik utas: a Halál) és az Aliens (A bolygó neve: Halál) filmek között játszódik, gyorsan elismerést szerzett, a Rotten Tomatoes-on 81%-os értékelést kapott, míg a Metacriticen 64 ponton áll, bár a felhasználók 8.2-es átlagot adtak rá. Ezzel gyakorlatilag majdnem egy szinten van az első két felvonással, bár ezt azért néhányan biztosan megkérdőjelezik, és akkor lehet, hogy finoman fogalmaztam. Mindenesetre az tagadhatatlan, hogy a film kezdeti sikere újra felkeltette az érdeklődést az Alien-univerzum iránt, és ennek apropóján már egy esetleges következő epizódot is előre vetíthet.

A Vaksötét (Don't Breathe) című filmjéről ismert Álvarez nem kerülte ki a kérdést, miszerint van-e egy esetleges terve a folytatásokat illetően. Ő azt vallja, hogy a franchise elvárásai helyett a inkább a történetre helyezi a hangsúlyt.

„Igen, mindenképpen el tudnék képzelni egy folytatást.”

Kifejtette, hogy a folytatás ötlete gyakran a narratívából fakad.

„Számunkra a filmekből nem válnak franchise-ok, tentpole-ok [olyan alkotások, amelyek már előre láthatóan sikeresek lesznek, és így képes finanszírozni egy sor kapcsolódó terméket vagy következő felvonást], vagy folytatások...”

Elmondása alapján az Alien: Romulus befejezése után a csapattal együtt nekiláttak feltérképezni a sztori jövőjét, különös tekintettel a filmben szereplő rejtélyes Yvaga bolygót illetően. Ez az elmélkedési folyamat jó néhány koncepciót is magával hozott.

„Szóval, miután befejeztük, elkezdtünk gondolkodni: 'Mit gondolsz, mi történik, ha eljutnak az Yvagához? Mi vár majd ott rájuk?' Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy valószínűleg egy szörnyű helyről van szó, amit persze a főszereplők nagyszerűnek gondolnak és fantáziálnak róla, így természetesen elkezdtünk azon agyalni, hogy hova jutnak el, és mi fog történni. Aztán pár perc múlva már ott jártunk: „Ó, ez úgy hangzik, mint egy folytatás.”

Az Alien: Romulus középpontjában ugyebár Rain Carradine (Cailee Spaeny) áll, egy bányászkolónia munkásosztálybeli tagja, aki szökést tervez a biztonságosnak vélt Yvagára. A cselekmény elég hamar begyorsul, amikor Rain és társai, köztük egy android, felfedezik, hogy az általuk űrhajó, nem is teljesen üres. Álvarez új nézőpontot kínál az Alien-univerzumhoz, a klasszikus elemeket új fordulatokkal vegyítve.

Ezeket olvastad már?

Álvarez azt vallja, hogy a közönség igényei és a történetmesélés alapján érdemes csak nekilátni bármilyen folytatásnak.

„Az én filozófiám az, hogy soha nem szabad két év alatt elkészíteni [egy folytatást]. El kell távolodni az első filmtől. El kell érned, hogy a közönség tényleg akarja.”

Kövess Minket!



Gamer szótár