Két magyar maradt a Perfect World Sanghaj Majorre vezető úton

Két magyar maradt a Perfect World Sanghaj Majorre vezető úton

Az egyik csapat kizárása miatt napokig nem volt biztos, hogy hogyan fest majd a Sanghaj Major európai RMR-jének végleges mezőnye, ám egy semmiből jött megoldás miatt ez is eldőlt mára.

Az idei év második Majorét a Perfect World szervezi Sanghajban. Az év utolsó nagy Counter-Strike 2 versenye néhány jelentős szabályváltozás miatt ezúttal nyílt selejtezős rendszer nélkül indult Európában és Amerikában is, az embert próbáló online káosz helyett tehát meghívás útján lehetett közelebb kerülni a tűzhöz. Mint korábban is írtuk, ez azt jelentette, hogy összesen négy magyar játékosnak volt esélye kijutni Sanghajba: az eleve az RMR-ről induló torzsin túl a GamerLegionben játszó sl3nd, valamint a PERA megszűnésével Qiang név alatt szereplő Aaron és kory próbálhattak szerencsét a múlt heti selejtezőkön.

Bár az utolsó meccseket már a hétvégén lejátszották az európai zárt kvalifikációkon, sajnos egészen tegnap estig nem dőlt el a novemberi EU RMR-ek végső mezőnye. Ugyanis a PARIVISIONt rögtön a továbbjutásuk után kizárták a versenyből, amikor a csapat kitett egy felvételt az ünneplésükről, amelyen a játékosokkal egy térben szerepelt az ESIC és a Valve által a 2020-as coach bug miatt annak idején eltiltott edzőjük, F_1N is. A Valve szabályai alapján ez nem megengedett online mérkőzéseknél, tehát érthető, hogy a Perfect World gyorsan lecsapott rájuk.

Igen ám, csak azóta kiderült, hogy az ESIC valójában már hónapokkal ezelőtt felülbírálta F_1N banját, csak erről nem kommunikáltak megfelelően a nyilvánosság felé – írja a HLTV. Amíg a PARIVISION kizárása élt, úgy volt, hogy az utolsó helyért a KOI, a Monte és a BLEED megküzdhetnek a hét közepén. De miután a Perfect World visszavonta az ítéletét, erre már nem kerül sor, így az EU RMR-ek mezőnye véglegesnek tekinthető.

Mivel a két európai RMR pontos beosztását csak egy későbbi ranglista frissítés alapján dönti el a Valve, azt még nem tudjuk. Viszont az már bizonyos, hogy a következő tizenhat csapat juthatott tovább a Majorrel egyetemben Sanghajban rendezett LAN-okra: GamerLegion, SINNERS, Sangal, UNiTY esports, Dynamo Eclot, B8, TSM, PARIVISION, Cloud9, SAW, 9Pandas, Passion UA, BIG, Nemiga, Rebels, Sashi.

A Qiang sajnos 1-3-mal kiesett a zárt selejtezőből, mert miután megverték a Sashit, a SAW és a BIG túl nagy falat volt a számukra. Végül az Insilio ellen játszhattak a kiesés elkerülése érdekében, ám az orosz-azeri ötös ellen elbukott szoros Nuke után Dust2-n nem sikerült megfordítaniuk a szériát. Vagyis végül Aaron és kory le fognak maradni a Majorről, sl3nd és torzsi viszont az RMR-eken még megpróbálhatják öregbíteni hazánk hírnevét.

Az EU RMR-ekre meghívott ötösök: MOUZ, G2, NAVI, Vitality, FaZe, NIP, 3DMAX, BetBoom, Aurora, Spirit, Astralis, Virtus.pro, Eternal Fire, Heroic, Falcons, fnatic.

Borítókép: HLTV/brcho

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár