Ilyen lenne magyar rendőrként szolgálatot teljesíteni a GTA-ban

Ilyen lenne magyar rendőrként szolgálatot teljesíteni a GTA-ban

Még egy San Andreas utalás is került bele, te vajon kiszúrod a videóban?

Ha egyetlen videójátékot lehetne mondani, amelyik a legnagyobb hatással van a videójátékos piacra, akkor te melyiket említenéd meg? Elképzelhető, hogy nem mindenki ugyanazt a címet vágná rá, de talán nem lövünk mellé, ha a Grand Theft Auto szériát hozzuk fel példának. A Rockstar Games ugyanis egy olyan franchise-t hozott létre, és terelget most már 27 esztendeje, ami a világ minden pontját meghódította. Eddig öt számozott epizód készült belőle, és az utolsó 2013-ban jött ki, mégis a mai napig elképesztően sokan játszanak vele, ráadásul a RP révén egy új műfajt is teremtett a virtuális világban.

A hatodik résznek a bejelentő videója több, mint 200 milliós megtekintést hozott, és borítékolható, hogy minden eddiginél nagyobb példányszámban kel majd el a 2025-ös megjelenését követően. Az elmúlt évtizedben az előző felvonást 200 milliónál is többen vásárolták meg, tehát tényleg nem lennénk meglepve, ha bankot robbantani majd a következő résszel a stúdió. Ráadásul az a hír járja, hogy nagyobb árcédulát kaphat, mint a mostanában elterjedt 60 és 70 eurós tripla A-s címek esetében, pusztán a fejlesztési költség nagysága miatt. Ez pedig azt is előrevetítheti, hogy az iparágon belül ismét többet kérhetnek majd el a stúdiók az alkotásaikért, legalábbis például a Baldur's Gate 3 egyik fejese éppen erről számolt be a napokban, mert szerinte eleve keveset kérnek el az új videójátékokért a piacon.

Ez azonban még a jövő zenéje, viszont most egy olyan újdonságról számolhatunk be, ami szintén a GTA-hoz köthető. Most viszont élőszereplős formában tárta elénk a Palóc Videótéka csapata a játék világát, átültetve a valóságba, méghozzá a magyar valóságba. A történet egy magyar rendőr mindennapjait mutatja be, aki a Grand Theft Auto-ban teljesít szolgálatot. Vajon milyen küldetéseket kaphatna? Ezt képzelték el a srácok, és az igazság az, hogy nagyon találó és humoros formában mutatták be. A történet Balassagyarmaton játszódik, és a külföldi turista útbaigazításától, újjáélesztésen keresztül, egészen egy helyi csempészbanda felszámolásáig, mindent is tartalmaz.

Ezeket olvastad már?

Korábban egyébként olyan ötleteket valósított meg a Palóc videótéka, mint a magyar Far Cry és a Red Dead Redemption féle betyárszimulátor, melyek szintén pazar szórakozást nyújtanak.

Kövess Minket!



Gamer szótár