Nagy bajban az XDefiant, miután a játékosok szabályosan felszívódtak

Nagy bajban az XDefiant, miután a játékosok szabályosan felszívódtak

Hónapokon belül lelőheti az XDefiantot az Ubisoft, ha nem csábítják vissza a játékosokat a fejlesztők.

A hírek szerint igen toxikus környezetben készült el az XDefiant, mire tavasszal számtalan csúszás után eljutott odáig, hogy végre kiadják. A rajtja viszont hatalmas siker volt, így talán sikerült elfeledtetni ezeket a súlyos problémákat egy kis időre. Ez az ingyenes lövölde a vártnál is nagyobbat szólt annak idején: egy hét alatt több mint 10 millió érdeklődő próbálta ki a PC-n, Xboxon és PlayStationön egyaránt elérhető alkotást. Igen ám, de már az első szezon is hozott némi csalódást, azóta pedig olyan mélyrepülésben van a játékosbázis, hogy állítólag már ultimátumot kaptak a fejlesztők az Ubisofttól miatta.

Tom Henderson Insider Gamingen megjelent riportja alapján a harmadik szezon végéig kapott időt az Ubisoft San Francisco az XDefiant gatyába rázására – ez kb. fél év múlva lesz. Amennyiben nem sikerül addigra jelentősen növelni a játékosok számát, a kiadó úgy dönthet, hogy felhagy a játék további támogatásával, vagyis attól kezdve újabb tartalmi frissítésekre, szezonokra kár számítani. Henderson egyik forrása szerint már azt a lécet is nehezen ugorja meg a játék manapság, hogy az összes platformon együttvéve 20 ezer fő játszon vele egy időben. Míg egy másik szerint „már annak a számnak is örülnének” a kiadónál, vagyis gyanús, hogy valójában az aktív játékosok mennyisége meg sem közelíti a 20 ezret.

A Hendersonnak nyilatkozók jelenleg amiatt aggódnak, hogy az XDefiant népszerűségének bezuhanása miatt csak idő kérdése, hogy jöjjenek a San Franciscó-i stúdióban a leépítések. Az újságíró azonban felhívta a figyelmet arra is, hogy augusztusban már 45 főtől megvált az Ubisoft három amerikai stúdiójában, köztük ebben is. Ebből 10 fő volt olyan, aki az XDefianton dolgozott aktívan a kirúgása előtt, elsősorban a Rocksmith+ fejlesztőit célozta a kiadó.

Szintén frusztrációt éreznek az Ubisoft San Francisco munkatársai a márciusban feltárt toxikus környezet miatt, hiszen ez hozzájárult ahhoz, hogy olyan lett a végtermék, amilyen. Egyébként ezzel kapcsolatban Henderson szerint lefolyt egy belső vizsgálat, ami a múlt hónapban a szőnyeg alá söpörte az egész ügyet, miközben még mindig gondot okoznak az akkori vádakban megfogalmazott jelenségek. A megmaradt csapat tehát kénytelen továbbra is elviselni azt a kultúrát a cégen belül, csak most már azzal az extra nyomással együtt, hogy az állásuk múlik azon, hogy sikerül-e pár hónap alatt új életet lehelni egy haldokló játékba.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN