Még meg sem jelent mindenkinek, de már lehúzzák a Space Marine 2-t

Még meg sem jelent mindenkinek, de már lehúzzák a Space Marine 2-t

Különösen egy dolgot nem értenek, és emiatt bőven vannak olyanok, akik húzzák a szájukat.

A Warhammer 40K: Space Marine 2 előrendelői már örömmámorban úszhatnak, hiszen végre nekivághattak az űrgárdisták új kalandjának, és úgy tűnik a kezdeti hype bevált, mert már az első 24 órát követően 134 ezer egyidejű csúcsot sikerült elérnie a játéknak. Egyébként a fejlesztők voltak olyan bátrak és megosztották, hogy bizony nem vették igénybe a Denuvo szolgáltatását, ezért semmiféle védelemmel nem látták el a második felvonást, szóval ne csodálkozzon senki, ha a kalózok martalékává válik.

Ez a start egyébként a Steam összesített listáján az ötödik helyre volt elegendő, annak ellenére, hogy csak azok játszhatnak még, akik megvásárolták a Gold és Ultra kiadást. De ez mégsem nevezhető egy hibátlan rajtnak, mert villámgyorsan megjelentek a negatív kritikák is. Például problémák adódtak a szerverekhez való csatlakozással, és ezt nem is tartották magukban egyesek, a közösségi média segítségével pedig hangot is adtak aggodalmaiknak. Bár a Space Marine 2 Steam-értékelése jelenleg többnyire pozitív, akadnak bőven olyanok, akik technikai gondokról számoltak be és, hogy nincs hozzá ultrawide-támogatás.

A Focus Home Entertainment a hivatalos weboldalán közzétett bejegyzésben elismerte a problémákat:

„Tisztában vagyunk a #SpaceMarine2-ben tapasztalt technikai problémákkal, és elnézést kérünk a kellemetlenségekért. Csapataink jelenleg is dolgoznak a javításukon. Kérjük, továbbra is adjatok visszajelzéseket, és olvassátok el ezt a megjegyzést a leggyakoribb problémákról.”

Azon sem érdemes egyelőre csodálkozni, ha valakinek összeömlik a játék az első átvezető animációnál, de a betöltőképernyőknél is befagyhat a program. A másik nemtetsző dolog, hogy fel kell telepíteni hozzá a Epic Online Services-t. Erre fakadtak ki a legtöbben és automatikusan igyekeztek lehúzni a játékot. Pedig alapvetően ez csak azt szolgálja, hogy támogassa a Steam és Epic közössége közötti crossplayt, és szinkronizálja a barátlistákat a két áruház között.

Ezeket olvastad már?

Valószínűleg a gondok nagyrészét a hivatalos megjelenésre kijavítják majd, de addig egyeseknek marad a mérgelődés. A Warhammer 40000: Space Marine 2 a tervek szerint szeptember 9-én jelenik meg teljes egészében PS5-re, Xbox Series X|S-re és PC-re.

Kövess Minket!



Gamer szótár