Nem megújítja, a következő szintre emeli a Space Marine 2 a hack & slash műfajt

Nem megújítja, a következő szintre emeli a Space Marine 2 a hack & slash műfajt

Úgy tűnik egy méltó folytatást kapott a 2011-es cím.

Elképesztően kiterjedt univerzuma van a Warhammernek, és hihetetlen mennyi videójáték alapját képezi ez a franchise. Ha csak az utolsó néhány esztendőt vesszük alapul, akkor is fel lehet sorolni jó néhány olyan címet, amely kapcsolódik valamelyest hozzá. Elég csak a Warhammer: Vermintide 2-re, Total War: Warhammer III-ra vagy a Blood Bowl 3-ra gondolni.

A népes család legújabb tagja pedig nem más, mint a Space Marine 2, amely alighanem egyértelműen a legjobbak közé sorolható, de ez már az előzetes trailerek alapján is várható volt.

Hogy miért?

Mert nem csak elképesztően fantasztikus látványorgia fogadja a játékost, de a környezet, a karakterek, a játékmenet és még a sztori is megér egy misét. Ettől függetlenül azért vannak gyengéi is, de nem kell rögtön kétségbe esni.

A Space Marine 2-t nem érdeklik azok a hiábavaló gárdisták, akik a lövészárkokat ássák, vagy, hogy megmutassa a háború borzalmait. A Saber Interactive által életre keltett folytatást azt sem érdekli, hogy bemutassa mekkora birodalomra tett szert az emberiség 38 000 év múlva. Egyetlen feladatot kapunk igazából, meg kell tisztítanunk a világot a Tyranidák mocskától.

A játék csemegeként egy kis történettel indul. Egy Deathwatch tengerészgyalogos bőrébe bújva tanulhatod meg az alapokat. Ez a tutorial az egész játék legelbeszélősebb része, és az állandó megállás a hosszú vágóképek miatt, valamint az új mechanikák és gombkombinációk megtanítása érdekében tartott szünetek lassú, frusztráló előrehaladást eredményeznek. Szerencsére mindez csak előjáték ahhoz, hogy Titus beléphessen a Rubicon Primarisba, és ismét felvehesse az ikonikus Ultramarines ruhát. Ezt követően azonban beindul a dara, és onnantól kezdve már csak a Tyranid hordák végeláthatatlan hordái töltik ki a mindennapjainkat.

Ezeket olvastad már?

Nem feltétlenül egy összefüggő narratívára épít a sztori, inkább mindig van valami ürügy, hogy visszaküldjenek a harcba. Mivel kevés a történet, a Space Marine 2 inkább a csatározásról szól, és szerencsére ez a része pokolian jól sikerült. Minden fegyvernek súlya van, minden lendítés pusztító, és minden lövés a becsapódáskor egy jó nagy adag vérrel kecsegtet. Nehéz választás lesz a különböző kardok és kalapács közül választani, mert mindegyiket teljesen más érzés forgatni. Valószínűleg épp ezért jött be a legtöbb kritikusnak az új játék, mert sikerült a következő szintre emelni a Helldiversben látott pusztítást, emellett a coop is nagyszerű lehetőséget rejt, hogy végre megtapasztaljuk milyen is egy különleges űrgárdista alakulatának tagjává válni barátainkkal.

Az előzetes értékeléseket tekintve jelenleg 83 pontot kapott 43 újságírótól a Space Marine 2 Metacriticen.

Borítókép forrása: Steam

Kövess Minket!



Gamer szótár