W40K Space Marine 2: FullHD-n túl ne is álmondjunk a 60 fps-ről konzolon

W40K Space Marine 2: FullHD-n túl ne is álmondjunk a 60 fps-ről konzolon

Úgy tűnik, hogy egyik vállalat játékállomása sem bírja el ezt a teljesítményt.

Az év elején nagyot szólt a Helldivers 2, és a demokrácia jegyében akkor rengeteg játékos érezte úgy, hogy kötelessége megszabadulni a bolygókat fenyegető rovar és robotinváziótól. Egy ideig tartott a lelkesedés, de szép lassan fogyni kezdett a hatalmas játékosbázis, és erre rátett egy lapáttal a fejlesztő Arrowhead Game Studios is, mivel egyre gyérebb frissítésekkel rukkolt elő, az ígéretek ellenére.

Mindenesetre most a játék által hagyott űrt talán némileg betöltheti a Saber Interactive nagyszerű alkotása, a Warhammer 40:000: Space Marine 2. Néhány napot még várnunk kell a megjelenésre, de a marketing gépezet az beindult. Éppen ezért osztották meg, hogy milyen teljesítményre számíthatnak majd a konzolos játékosok. Azt kell mondjuk némileg csalódást keltő információval rukkolt elő a stúdió.

A szokásokhoz híven a Space Marine 2 is rendelkezik majd mindkét konzolon (Xbox Series X & PlayStation 5) Performance és Quality móddal. A furcsaságot az jelenti, hogy Performance módban a játék 1080p mellett akár 60 képkocka/másodperc (FPS) sebességgel is futhat, azonban a Quality módot választva ugyan megkapjuk a 4K-s felbontást, de csak 30 FPS-re lesznek képesek a masinák.

Amennyiben valaki a folytatást Xbox Series S-en szeretné játszani, nem árt ha felkészül rá, hogy a Performance-on túl itt is lesz Quality mód, de csak 1440p felbontást és 30 FPS-t eredményez ez a beállítás. Azt is fontosnak látták megjegyezni, hogy nem lesz elérhető a HDR vagy RayTracing technológia, viszont nem hiányozhat majd a megjelenéskor a DLSS2 és FSR2 támogatás, a DLSS3 és FSR3 viszont csak egy későbbi frissítéssel érkezik.

Ezeket olvastad már?

A Warhammer 40,000: Space Marine 2 szeptember 9-én jelenik meg Xbox Series X|S-re, PS5-re és PC-re.

Kövess Minket!



Gamer szótár