Jóval kevesebb nézőt érdekelt A Gyűrűk Ura-sorozat új évadának premierje

Jóval kevesebb nézőt érdekelt A Gyűrűk Ura-sorozat új évadának premierje

J. R. R. Tolkien sorozattá adaptált története, A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi visszatért a képernyőkre, de úgy tűnik, csökkent az érdeklődés iránta. 

Bár a rajongókat erősen megosztotta a 2022-ben indult A Gyűrűk Ura-széria, nem igazán volt kérdés, hogy az Amazon zöld utat ad-e a folytatásnak. Augusztus végén pedig be is futott a második etap a Prime Video kínálatába, ám ennek első epizódjára jóval kevesebben voltak kíváncsiak, mint az első évad premierjére.

A Samba TV adatai szerint 902 ezer amerikai háztartás nézett bele a második évad első epizódjába a debütálást követő négy napon belül, ami ugyan nem hangzik rosszul, de ez a szám jelentősen alulmarad ahhoz, amit az első évad premierje produkált - számolt be a Deadline. A Samba adatai szerint ugyanis a premiert követő három napon belül az első etap első részére 1,8 millió amerikai háztartás volt kíváncsi.

Persze a Samba TV jelentései abból a szempontból nem teljes körűek, hogy csak az amerikai okostelevíziókat vizsgálják, és nem mérik a mobileszközöket. Az azonban kétségtelen, hogy még így is jelzésértékű információkkal bírnak, vagyis betekintést tudnak nyújtani abba, hogy egy adott film vagy sorozat mennyire érdekelte az amerikai nézőket az otthonukban.

Az Amazon egyelőre nem állt elő nézettségi adatokkal A Gyűrűk Ura-sorozat második évada kapcsán, és bár ez nem is igazán jellemző rájuk, annyit azért elárultak, hogy az első etap az eddigi legnagyobb nézettséget hozta nekik. Úgy tudni, hogy azóta sem debütált olyan széria a Prime-on, amire ennyien lettek volna kíváncsiak, ami azért is nagy szó, mert több nagy sikerű szériával (Fallout, The Boys legutóbbi évadai) is előrukkolt már azóta a streamingszolgáltató.

A Hatalom Gyűrűi első évada egyébként a Nielsen mérései alapján is aratott: 1,25 milliárd(!) megtekintési percet sikerült összegyűjtenie az első héten. A Középfölde másodkorában játszódó széria persze nem két fillér volt (az a hír járta, hogy minden idők legdrágább szériája lesz), ezt pedig be kell hozni valahol, így a Prime Video októbertől árat emel, ráadául nem is keveset, ugyanis több mint duplájával kell majd többet kicsengetni az Amazon tartalmaiért cserébe. 

Borítókép forrása: Amazon/A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi sorozat 

Kövess Minket!



Gamer szótár