Dagobert bácsi is megirigyelné a Blizzard Diablo 4-es bevételeit

Dagobert bácsi is megirigyelné a Blizzard Diablo 4-es bevételeit

Kicsivel több, mint egy év alatt elérték az álomhatárt.

Hihetetlen, de már 2023 egyik legjobban várt játéka is bőven túl van az első szülinapján. A Diablo IV kapcsán a Blizzard júniusban ünnepelte ezt a nemes alkalmat, és bár nem mindenki kapott hozzá kedvet az első kedvcsinálók után, vitathatatlanul is az egyik legsikeresebb címe lett a kiadónak. Nem volt egyszerű dolga egyébként a fejlesztőknek, mert óriási volt az elvárás a rajongók részéről, hiszen nem csak a Diablo 3 után hagyott űrt kellett volna betöltenie a negyedik felvonásnak, de a mobilokra bejelentett Immortals által okozott csalódást is feledtetni akarták.

Mindenesetre a sok negatív visszajelzés ellenére nem lehet szomorú a Blizzard, mert úgy tűnik fergetegesen jól teljesít a negyedik rész. Bár nem hivatalos ez az adat, de Harrison Froeschke vezető termékmenedzser LinkedIn-profilja több, mint árulkodó ezen a téren. Nem tudni miért, de kikerült az oldalára, hogy a Diabló negyedik felvonása már több, mint 1 milliárd dolláros bevételt hozott a cégnek a megjelenés óta.

A munkaköri leírása részeként Froeschke úgy fogalmazott, hogy a játék minden hozzáfűzött reményt beteljesített, az előrendelésektől az első kiegészítőig, a más csapatokkal való együttműködés révén pedig több, mint 1 milliárd dollárt hozott már a konyhára. Azt is hozzátette, hogy a játék csak a mikrotranzakciókkal 150 millió dollárnál is többet termelt. És várhatóan a Diablo 4: Vessel of Hatred októberi megjelenésével a bevételi adatok jócskán megemelkednek.

Ezeket olvastad már?

Ezek valószínűleg bizalmas információk voltak, mi sem mutatja ezt jobban, hogy Froeschke profilját azóta már le is törölték. A Microsoft és az Activision Blizzard sem adott még ki teljes körű hivatalos bevételi adatokat a Diablo 4 kapcsán, és valószínűleg ilyen adatokat amúgysem szeretnének megosztani a nagyközönséggel, de immár tudjuk, hogy a játék bődületesen nagyot megy, teljesen mindegy ki mit állít róla. Metacriticen a felhasználók majdnem 10 ezer értékelést követően 2.4-et adtak a játékra, de hiába pontozták le, sokan mégis imádják.

Borítókép forrása: igdb.com

Kövess Minket!



Gamer szótár