Tökéletes ajándékkal kedveskedik a ma 11 éves GTA 5 játékosainak a Rockstar Games

Tökéletes ajándékkal kedveskedik a ma 11 éves GTA 5 játékosainak a Rockstar Games

Nem gondoltuk volna, hogy valaha eljön a nap, amikor a Rockstar Games ilyen frissítést hoz ki a GTA Online-hoz.

A GTA 6 még odébb van – a legjobb esetben minimum egy évet kell várnia rá a konzolos játékosoknak, és akkor azzal még nem számoltunk, hogy mi van akkor, ha a Rockstar Games inkább halasztja a megjelenését a minőség érdekében. De amíg a Vice City-be történő visszatérésre várakozunk, még mindig elővehetjük a jó öreg GTA 5-öt vagy az Online részét. Azért is hívjuk öregnek, mert pont ma, szeptember 17-én ünnepli a Grand Theft Auto V a 11. születésnapját. De ha ez nem lenne még elég ok a pezsgőbontásra, akkor ezen alkalomra a tökéletes ajándékkal álltak elő a fejlesztők, biztos, ami biztos.

Mielőtt rátérnénk arra, hogy pontosan mit adtak nekünk a New York-iak, vegyüt át röviden a játék történetét, mert ez segíthet kontextusba helyezni, miért is annyira örömteli az ajándék híre. Nos, a GTA 5 2013. szeptember 17-én jelent meg PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra. A következő években aztán jöttek az újabb konzolgenerációs kiadások, így PS4-en és Xbox One-on is lehetett űzni. Végül pedig befutott a PC-s verzió, ami egyértelműen a játék legjobb változata volt mind látványban, mind lehetőségek terén. A mai napig zseniális Michael, Franklin és Trevor kalandja a gyönyörű, humoros és részletgazdag Los Santos-ban, a Rockstar kétség kívül a történelem egyik legjobb játékát tette le az asztalra.

Bár a fejlesztőcsapat nem esett túlzásba a játék tartalmi frissítésével. Az egyjátékos DLC-ket például teljesen elengedték, hogy a végtelen pénzt termelő Online-ra fókuszáljanak. De ezen a téren is csak annyi heistot kaptunk a játék 11 éves történelme során, hogy azt simán megszámolhatjuk a két kezünkön. Ami nem hangzik olyan soknak, ha figyelembe vesszük, hogy a legelső ilyen bővítés kapásból négy nagyszabású (és egy kicsi) rablással érkezett. Persze ezen felül rengeteg tennivaló akadt még Los Santosban, például versenyezhettünk, kószálhattunk, lophattunk, lövöldözhettünk, vagy ha az jobban tetszett, akkor 0-24 futtathattuk a különböző illegális üzleteinket, amelyekből mára egy rakás érhető el.

Mondjuk a játék problémáit is részben ezek, valamint az elérhetetlenül drága új járművek okozták. Ha egy új játékos 2020 környékén egyedül vágott bele a GTA Online-ba, akkor valószínűleg a haját tépte tőle. Az olyan undorító játékszerekkel felvértezve, mint az Opressor MKII, pedig a trollok is tettek azért, hogy még kellemetlenebb legyen a tisztességes, békés bűnözők élete. Így végül olyan általánossá vált a csalás a PC-s változatban, mint még kevés játékban. Voltak, akik csak százmilliókat tettek a saját bankszámlájukra. De voltak, akik teljes szervereket nyomorítottak meg, sőt, IP-kat szereztek meg, hogy aztán DDoS-olásra használják fel őket. A problémák viszont látszólag a Rockstar malmára hajtották a vizet, mert aki csalásmentesen akart versenyben maradni, az úgy vette a shark cardokat, mintha nem lenne holnap.

Abból, hogy mennyire a csalásra hegyeztük ki a rövid visszaemlékezésünket, már sejthetitek, hogy ezzel kapcsolatban ajándékozott meg bennünket a Rockstar Games. Nos, a tipp hibátlan: 9 évvel a GTA 5 PC-s kiadása után a fejlesztők végre tettek egy csalásvédelmet a játékba. A cikk írásának pillanatáig nem érkezett erről hivatalos bejelentés. De a játék legújabb frissítéséből a TezFunz2 nevű Twitter-felhasználó képes volt kiszűrni ezt az információt, így valószínűleg ami késik, nem múlik, és hamarosan a Rockstar is nyilatkozik valamit a lépésről.

TexFunz2 posztjából az is kiderült, hogy a Rockstar a BattlEye-t választotta. Ez nem éppen a legjobb megoldás a piacon, ennek megállapításához elég, ha megnézzük, hogy mi folyik a Rainbow Six Siege-ben. De már talán az is megakadályoz néhány csalót, ha kint a tábla a kapun, hogy a kutya harap. A keserűséggel meg ráérünk most, előbb pezsgőt elő, ünnepeljük meg, hogy a Rockstar végre tesz valamit a csalók ellen!

Borítókép: Rockstar Games

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár