17 év várakozás után végre elkészülhet a Half-Life 2: Episode 3

17 év várakozás után végre elkészülhet a Half-Life 2: Episode 3

Régóta nem hallottunk a rajongói Half-Life 2: Episode 3-ról, a Project Borealisról. De most a fejlesztők egy előzetessel bizonyították, hogy még mindig sínen van a projekt.

Az utóbbi időkben ismét téma lett a Half-Life 3, hála a rendszerint megbízható Valve-szivárogtatónak, Gabe Followernek, no meg egy Natasha Chandel nevű szinkronszínésznek. De nem csak a tágabb értelemben vett széria várja már 2004 óta, hogy a Valve megtanuljon háromig számolni. Ugyanis annak idején a Half-Life 2: Episode 3-at is törölték Gabe Newellék, vagyis technikailag még a második részt sem zárták le az alkotók.

Aztán derült égből villámcsapásként a cégtől távozó Marc Laidlaw megosztotta a nagyvilággal a kiegészítő sztoriját, szóval nagyjából tudjuk, hogy mi történt volna benne. De azért mégiscsak jobb lenne, ha videójáték formájában élvezhetnénk ezt, és szerencsére Laidlaw akcióját követően akadt néhány rajongó, aki ezzel egyetértett. Igen ám, de a Project Borealis körül évek óta síri csönd volt, szóval már rég azt hittük, hogy el sem készül.

Néhány korai koncepciós rajzon túl igazából annyit árult el róla a csapat korábban, hogy a cél az Unreal Engine 5 motor segítségével bemutatni Gordon Freeman (avagy Gertie Fremont) és Alyx Vance (avagy Alex Vaunt) történetének következő fejezetét, a Laidlaw által csak Epistle 3-nak nevezett Episode 3-at. De ez még bőven a nesze semmi, fogd meg jól kategória volt. Tegnap viszont végre előálltak a projekt első ízelítő előzetesével is, amiből láthatjuk, hogy nem hagytak fel a munkálatokkal, sőt, kifejezetten szép lett a történetben hófödte Ravenholm:

Persze fontos leszögezni, hogy ez a trailer még nem a teljes Project Borealist, csupán annak egy demóját vezeti fel. A fejlesztők célja ezzel, hogy még idén megmutassák a közönségnek, hogy merre halad a projekt, hogyan teljesít az Unreal Engine a Source motor helyén. És ha ezt sikerül elérniük az ősz folyamán megjelenő Project Borealis: Prologue-gal, akkor jó esély van rá, hogy egyszer tényleg megjelenjen az Epistle 3 teljes pompájában. Nyilvánvaló, hogy ez egy rajongói projekt, tehát amíg nem adják ki, addig nagyjából bármikor és bármilyen okból elkaszálhatják, viszont a remény hal meg utoljára, szóval mi bizakodóak vagyunk.

Borítókép: Valve

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár