Egyetlen bolygó körül keringünk majd a Starfield Shattered Space DLC-ben

Egyetlen bolygó körül keringünk majd a Starfield Shattered Space DLC-ben

De legalább ezúttal nem egy kies pusztára kalauzol el bennünket a Starfieldet fejlesztő Bethesda.

Már csak két hetet kell várni rá, hogy a Starfield mellett egészen mostanáig kitartó játékosok belevághassanak a Shattered Space-be. A Bethesda egészen eddig nem vitte túlzásba az első sztori kiegészítőjük marketingjét, tehát vakon voltunk azzal kapcsolatban, hogy mire is kellene számítanunk. De szerencsére tegnap végre előálltak egy közel 10 perces mélymerüléssel, amiből minden fontos információt megtudhattunk, beleértve a megjelenési dátumot is.

A Bethesda Game Studios szerint a Shattered Space végig egyetlen bolygón, a Va'ruun-ház szülőföldjén, a Va'ruun'kai-on fog játszódni, a történetben pedig azzal magyarázzák ezt a döntést, hogy ez egy izoláltan, a többi rendszertől elrejtve élő társadalom. Persze ez nem jelenti azt, hogy a DLC játszása közben ne hagyhatnánk el a bolygót bármikor, de azzal számolni kell, hogy az események kizárólag itt zajlanak.

Szerencsére az átlag Starfield-planétához képest egy kicsivel több dolgot tettek a felszínre, szóval nehezebb lesz ráunni a helyszínre. A Bethesda szerint az egész bolygót kézzel, és nem az eddig bevett procedurális generálással alkották meg. Ennek az eredményét az alábbi videóban tüzetesebben is megvizsgálhatjátok – szerintünk az alapjáték bolygóihoz képest pazar munkát végzett a csapat.

Mivel egy kézzel alkotott, a konkrét sztorihoz kialakított bolygón játszódik a Shattered Space, sokkal érdekesebb lesz a felfedezés is. Ez egyébként nem csak azért igaz, mert várhatóan nem ugyanazon a folyosón, ugyanabban a sarokban lesz az összes ellenfél, hanem azért is, mert mindenhol a Va'ruunok történetével fogunk találkozni, a harcok pedig jobbnak ígérkeznek majd.

A DLC-ben néhány héttel azután érkezünk meg a Va'ruun'kai-ra, hogy egy félrement gravitációs meghajtó kísérlet után a tér és az idő széthasad. A katasztrófa közben eltűnik a Va'ruun-ok vezetője, így hatalmi vákuum alakul ki, és eközben a megmaradt populáció pedig próbálja rendbe tenni az életét. Mi viszont elsősorban a harcokkal és a rejtélyes történések felderítésével leszünk elfoglalva. A kiegészítő végére pedig rajtunk áll majd, hogy mi lesz a ház (és velük együtt a többi rendszer) sorsa. És ki tudja, lehet még a Starbornnak is megalapoznak majd közben.

A Starfield Shattered Space kiegészítője szeptember 30-án jelenik meg. Aki már rendelkezik a játék prémium kiadásával, az extra költségek nélkül megkapja a megjelenés napján a DLC-t. Aki viszont csak az alapjátékot birtokolja, az kénytelen lesz kb. 30 dollárt fizetni a Bethesdának az új tartalmak feloldásához.

Borítókép: Bethesda Game Studios

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár