Fortnite: Frissítést kapott az aim assist, mutatjuk a lényeget

Fortnite: Frissítést kapott az aim assist, mutatjuk a lényeget

"Emberszerű" célzássegítő rendszer érkezett.

Kedden egész nagy frissítés érkezett a Fortnite-hoz, melynek a középpontjában egy új LTM-ált, ami a Day of Doom nevet kapta. Ennek köszönhetően ismételten Marvel együttműködéssel gyarapodott a játék, és a jelenlegi évad még inkább a szuperhősökről szól. Azt talán kevesebben vették észre, hogy ugyanekkor az aim assist is kapott egy kis ráncfelvarrást, pedig ez merőben megváltoztathatja sokak játékélményét.

Az aim assist fontos funkció a kontrolleresek számára, ami gyakran az őrületbe kergeti az egér és billentyűzet kombinációval játszókat, hiszen a rendszer segítségével jobban célozhatnak, és ez sokak szerint gyakran igazságtalan szituációkat szül. A frissítés összesen három pontba szedhető, melyek az alábbiak.

  • Új "emberszerű" célzássegítő
  • Modellezi az emberi reakcióidőt, hogy jobban illeszkedjen a KBM mozgásához
  • Lehetővé teszi a kiegyensúlyozottabb hangolást minden képzettségi szintű kontroller játékos számára

Elsőre ez egész kínaiul hangozhat, ezért is jó, hogy megszólalt az egyik fejlesztő is a témában, aki X-en közérthetően elmagyarázta, hogy pontosan mit is takar az "emberszerű" célzássegítő. Jibb Smart örömmel tudatta, hogy munkája bekerült a játékba, és szerinte ez a legtöbb játékos számára nagy előnyökkel fog járni. Mivel sok kérdés merült fel vele kapcsolatban, összeszedte a lényegét.

„Izgatottan várod, hogy a kezedbe vedd a kontrollert, és elkezdhess játszani? Minden platformon (konzolon, számítógépen, mobilon) a v31.20 emberszerű célzást segít a kontrolleres játékosok számára, amely modellezi az emberi reakcióidőt, miközben igyekszik jobban összehangolni azt, hogy a billentyűzet és egér játékosok hogyan követik a mozgó célpontokat. Az emberszerű célzási asszisztens kiegyensúlyozottabb hangolást tesz lehetővé minden képzettségi szintű kontroller játékos számára – szorosan figyelemmel kísérjük a hatását, hogy pontosan tudjuk hangolni." – áll a bejegyzésben.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár