A Joker 2 utolsó trailere feltárja előttünk az eddigi legőrültebb szerelmet

A Joker 2 utolsó trailere feltárja előttünk az eddigi legőrültebb szerelmet

Most már csak az a kérdés, hogy képes a második rész beváltani a hozzáfűzött reményeket vagy elbukik az első felvonás árnyékában?!

Harley Quinn csatlakozik Jokerhez az idei Halloween-szezonban, és együtt hozzák el nekünk a Joker: Kétszemélyes tébolyt (Folie à Deux). Todd Phillips rendező várva várt folytatása ott veszi fel a fonalat, ahol a 2019-es első rész véget ért, bár nem lesz egyszerű dolga, ha meg akarja ismételni az öt évvel ezelőtti bombasikert – akkor ugyanis 1 milliárdot hozott a konyhára a 'bohóc' újragondolt verziója.

A folytatás 2024. október 4-én hozza vissza Jokert a mozikba, és bár néhány hétig még ki kell bírnunk, befutott a final trailer, amivel egy kicsit enyhíteni tudjuk az várakozás okozta stresszt. Joaquin Phoenix mellett Lady Gaga is feltűnik majd a filmben, de senki ne gondolja azt, hogy a képregényekben vagy a korábbi Öngyilkos osztagokban látott – Margot Robbie által megformált – Harley Quinnt kapjuk meg a második felvonásban. Ahogy az elődje, az erőszak, a nyelvezet, a szexualitás és rövid meztelenkedés miatt a Joker 2 is R besorolást kapott.

A Joker: Kétszemélyes tébolyban Arthur Fleck Arkhamben várja a tárgyalását. Miközben kettős identitásával küzd, Arthurral nemcsak szembejön az igaz szerelem, hanem megtalálja belső hangját, illetve zenéjét is, ami mindig is benne volt, de eddig talán nem merte kifejezésre juttatni. Joaquin Phoenix olyannyira nagyot alakított az első részben, hogy ezt végül egy Oscar-díjjal jutalmazták Hollywoodban, ezen felül a legjobb eredeti filmzenéért is megkapta a szobrocskát a produkció, amit Hildur Guðnadóttir zeneszerző vehetett át. A közelgő folytatás egyébként nem mentes a hisztitől, és már azért is ellenszenvet váltott ki egyes rajongók szemében, mert a hírek szerint egy afféle „jukebox-musical” lesz, vagyis olyan musical, amely nem eredeti zenékkel, hanem már létező dalokkal van tele.

A „Folie à Deux” kifejezés jelentése pedig „közös pszichózis” vagy „közös téveszme”, ami tökéletesen összefoglalja a Joker és Harley Quinn közötti csavaros kapcsolatot. Phoenixen kívül visszatér még Zazie Beetz is, méghozzá Sophie Dumond szerepében, de rajtuk kívül is lesznek még fontos karakterek.

Kövess Minket!



Gamer szótár