Nagy csalódás lesz a Joker 2? Vérszegényen nyitott a Rotten Tomatoes-on a zenés-táncos mulatság

Nagy csalódás lesz a Joker 2? Vérszegényen nyitott a Rotten Tomatoes-on a zenés-táncos mulatság

Bár az első kritikai visszhangok alapján a Kétszemélyes téboly nem indított valami fényesen, nem feltétlen kell azonnal megkongatni a vészharangokat. 

A most zajló Velencei Filmfesztiválon mutatták be a Joker folytatását, amelyben Arthur Flecket/Jokert immár nem egyedül, hanem Harley Quinn (őt alakítja Lady Gaga) oldalán láthatjuk. Bár az első rész története kerek egészet alkotott, és mind a közönség, mind a szakma piedesztálra emelte (két Oscar-díjat is bezsebelt), úgy tűnik, hogy a második rész nem igazán jön be az ítészeknek.

Erre utal, hogy a Kétszemélyes téboly a vártnál alacsonyabb pontszámmal nyitott a filmkritikusi oldalakon. A Rotten Tomatoes-on például 59 százalékon szerénykedett 41 kritikus véleménye alapján, erről a Discussing Film adott hírt nemrégiben az X-en. Cikkünk írásának pillanatában csak egy nüansznyival jobb a helyzet, 60 százalékon áll a film jelenleg, ami szintén elég vérszegény annak fényében, hogy az év egyik legjobban várt produkciójáról van szó.

A Metacritic értékeléseket összegző oldalon hasonló a helyzet: jelenleg 23 szakmabeli álláspont alapján a Joker folytatása mindössze 54 százalékon áll a platformon.

Ami pedig az IMDb-t illeti, nos ezen a felületen sem tér el túlzottan a nézők véleménye. Eddig 155 értékelés futott be, ami alapján a tízes pontozórendszerben 6.2 pontot szerzett a sokak által várt alkotás.

Igaz, hogy első hallásra ez nem hangzik valami jól, azonban elhamarkodott lépés lenne most azonnal temetni a Joaquin Phoenix és Lady Gaga főszereplésével készült filmet. Egyrészt még csak az első kritikusi visszhangok futottak be, másrészt az első film sem áll mérföldekkel jobban, 69 százalékot zsebelt be a Rotten Tomatoes-on a kritikaösszesítő alapján - a közönség szerint azonban 89 százalékot érdemel.

És ha már Velencei Filmfesztivál, említsük meg azt is, hogy a Todd Phillips rendezte filmet 12 perces tapsorkán fogadta a bemutatóján. Mi leghamarabb október 3-ától válthatunk rá jegyet.

Borítókép forrása: Warner Bros. 

Kövess Minket!



Gamer szótár