Új előzetest és megjelenési dátumot kapott az új The Witcher

Új előzetest és megjelenési dátumot kapott az új The Witcher

Már nincs is olyan messze a bemutatója.

A Vaják (The Witcher) egy grandiózus fantasy novella, de a CD Projekt RED-nek köszönhetően egy legalább ekkora jelentőséggel bíró trilógiát kaptunk belőle videójátékos fronton. Aztán jött a Netflix, és úgy gondolták nagyszerű ötlet lenne egy élőszereplős sorozattal tovább bővíteni Andrzej Sapkowski univerzumát. Az előzetes elvárásokat sikerült is megugrania a streamingszolgáltatónak, főleg Henry Cavillel a fedélzeten, aztán gyorsan kiderült, hogy nagy ívben tesznek a forrásanyagra, amivel gyorsan kiváltották a rajongók ellenszenvét. Olyannyira félrement minden, hogy még Cavill is kilépett a produkcióból, és bár a helyére gyorsan találtak egy új Geraltot, Liam Hemsworth személyében, azonban neki sem lesz sok ideje bizonyítani. A közelgő negyedik szezon után már csak egyet kapunk, mielőtt végleg lezárnák a történetet, ami valószínűleg nem is baj.

Ezzel azonban még nem ér véget a The Witcher sztori, hiszen a hírek szerint már javában dolgozik a CDPR a negyedik játékon, most pedig az is kiderült, mikor kapjuk meg a Netflixtől a Vaják animációs változatát. The Witcher: Sirens of the Deep animációs film ugyanis 2025. február 11-én debütál a streamingplatformon. A dátum mellé egy új előzetest is kaptunk.

A kedvcsinálót Geralt hangja, Doug Cockle vezeti fel – aki nem csak a játékokban, de az animációs filmben is életre keltheti mindenki kedvenc szörnyvadászát –, majd utána rögtön bele is vágnak a közepébe. Egy tábortűz mellett beszélget Geralt és Jaskier, és természetesen az egyik fő témájuk a nők. Egyébként a történtről annyit már tudni lehet, hogy Geraltot felbérlik egy tengerparti falut ért támadássorozat kivizsgálására, és ezt követően hamar rá kell döbbennie, belecsöppent egy évszázados konfliktusba az emberek és a sellők között. Régi és új barátai is a segítségére sietnek, hogy megoldja a rejtélyt, mielőtt a két királyság közötti ellenségeskedés totális háborúvá fajulna.

Anya Chalotra is visszatér az élőszereplős The Witcher sorozatból, ő kelti majd életre hangjával a virtuális Yennefert, Christina Wren pedig Essi Daven hangjaként csatlakozott a stábhoz. A Sirens of the Deep Andrzej Sapkowski A Little Sacrifice (Egy kis áldozat) című novelláján alapul. Sapkowski kreatív tanácsadóként segítette a munkálatokat.

Ezeket olvastad már?

Ez egyébként már a második animációs The Witcher film, miután 2021-ben már megkaptuk a The Witcher: Nightmare of The Wolfot. Az a történet Geralt mentorának, Vesemirnek az eredettörténetére összpontosít.

Kövess Minket!



Gamer szótár