Az XDefiant köszöni, jól van – állítólag

Az XDefiant köszöni, jól van – állítólag

Az XDefiant karrierjét követni egy igazi érzelmi hullámvasút.

Amennyire jól indult az XDefiant – hiszen egy hét alatt több mint 10 millió játékos próbálta ki –, olyannyira nagy mélyrepülésbe kezdett az első évadot követően, ami egyáltalán nem nyerte el a közösség tetszését. Egyes források szerint az egyidejű összjátékosok száma már alig éri el a 20 000-et, és ez folyamatosan csökken. Ennek a folyamatnak a visszafordításaként úgy döntöttek a fejlesztők, hogy "ingyen pénzt" adnak a bejelentkező játékosoknak. A napokban Mark Rubin – az XDefiant ügyvezető producere – is megszólalt az ügyben.

Azon pletykákkal ellentétben, melyek szerint a fejlesztők már ultimátumot kaptak az Ubisofttól, és csupán fél évük van a helyzet rendezésére, különben a játék akár törlésre is kerülhet, Mark nem látja ilyen borúsan a helyzetet. Az ügyvezető producer egyenesen cáfolta azokat az állításokat, melyek szerint túl kevés a játékos, és szerinte nincs veszélyben az XDefiant.

„Elszeretném gyorsan mondani, hogy mi a helyzet a játék állapotával. Vagyis a játék haldoklik? Nem, a játék egyáltalán nem haldoklik. Tudjuk, hogy vannak dolgok, amelyeket javítanunk kell, mint például a Netcode/Hitreg, és több tartalom hozzáadása a fejlődéshez, de a játék jól megy." – mondta Mark, majd úgy folytatta, hogy Csak azt akarjuk, hogy jobb legyen. És ezt úgy tesszük, hogy foglalkozunk közösségünk aggodalmaival, ami mindig is a terv volt. A Ubisoft nagyon mögöttünk áll, és több erőforrást rendelt a csapatnak, hogy ezt megtehessük."

Mindebből arra következtethetünk, hogy egyelőre nem kell a projekt lezárásától tartanunk, és az Ubisoft hosszú távon tervez vele. Mivel egy viszonylag kisebb költségvetésű és kevesebb dolgozót igénylő címről van szó, így valószínűleg az sem akkora érvágás a kiadónak, ha egy ideig veszteségesebben fut a tervezettnél, és csak idővel sikerül egy komolyabb játékosbázist kialakítaniuk köré. Remélhetőleg a 2. évad meghozza a várva várt fordulatot.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN