Derült égből villámcsapás: remastered verziót kap a Horizon Zero Dawn

Derült égből villámcsapás: remastered verziót kap a Horizon Zero Dawn

Az ESRB oldala árulta el véletlenül ezt a információt, így megerősítést nyert az évekkel ezelőtti pletyka.

A Sony Interactive Entertainment végül úgy tűnik csak kiadja a Horizon Zero Dawn Remastered verzióját, és a PlayStation 5 mellett a PC tulajdonosok is lecsaphatnak majd rá – derül ki az Entertainment Software Ratings Board (magyarul: „szórakoztató szoftvereket minősítő tanács”) új értékeléséből, amely részletesen bemutatta a még be nem jelentett játékot. A Horizon Zero Dawn Remastered ESRB leírása megegyezik az eredeti Horizon Zero Dawnnal, amely először 2017-ben jelent meg PlayStation 4-re.

A Horizon Zero Dawn Remastered-et hivatalosan egyébként még nem jelentette be a Sony vagy a Guerrilla Games, de a projekt összhangban lenne a cég új üzletpolitikájával – nemcsak kiadják a korábban PS-exkluzív játékokat PC-re, de a régebbi címek remastered változatait is elkészítik, csak úgy, mint a Marvel's Spider-Man és a The Last of Us Part 2 esetében. A remaster létezéséről először 2022-ben röppentek fel pletykák. A Polygon időközben megkereste a Sony-t, hogy nyilatkozzon a remasterrel kapcsolatban, de egyelőre még ők sem kaptak választ.

Az sem világos jelenleg, hogy a Guerrilla Games nyílt világú akció-kalandjátékának remastered változata mivel bővíti a Horizon Zero Dawn élményt. A PS5-ös verzió valószínűleg kihasználná a nemrég bejelentett PlayStation 5 Pro előnyeit, amely majd novemberben jelenik meg. A PS5 Pro a Sony szerint jobb képkockasebességgel és nagyobb kijelzőfelbontással, valamint nagyszerűbb sugárkövetéssel (ray tracing) futtatja majd a játékokat, mint az alapkonzol.

A Horizon Zero Dawn egy „poszt-poszt-poszt-apokaliptikus” kalandjáték, amelynek főhőse Aloy, a mechanikus vadállatok tehetséges fiatal vadásznője, akit kitaszítottak a törzséből, és ezek után kétségbeesetten nekilát felkutatni a választ arra, honnan is származik. A Horizon Zero Dawn történetét egy másik játékban, a Lego Horizon Adventures-ben is újragondolják, amely egy komikus és gyerekbarátabb, Lego-esztétikával feldobott változata az eredeti alkotásnak.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár