Már hegesztik a Star Wars Jedi utolsó fejezetét, véget érhet Cal Kestis sztorija

Már hegesztik a Star Wars Jedi utolsó fejezetét, véget érhet Cal Kestis sztorija

Két zseniális Star Wars játék után a Respawn Entertainment megállhat háromnál az EA legfrissebb pénzügyi beszámolója alapján.

A 2019-es Star Wars Jedi: Fallen Order nem a Respawn Entertainment első játéka volt, de kétség kívül szintet lépett ekkor a csapat a Titanfallokhoz vagy az Apex Legendshez képest. Cal Kestis története egyértelműen az egyik legjobb dolog volt, amit az elmúlt 20 évben Star Wars fronton kaptunk, a tavalyi Survivor alcímű folytatás pedig csak tovább emelte a franchise fényét. Most pedig a pletykák után az EA és a fejlesztők megerősítették a cég legfrisebb pénzügyi beszámolójában, hogy ők bizony nem a Valve, tehát tudnak háromig számolni, és már gőzerővel készül a sorozat következő epizódja.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor kapjuk meg a harmadik Star Wars Jedi játékot, de Laura Miele EA-elnök elárulta, hogy ez bizony az „utolsó fejezet” lesz, vagyis gyanús, hogy Cal története a végéhez közeledik. A Star Wars filmek, sorozatok sztoriját ismerve nem meglepő, hogy nem akarják az örökkévalóságig folytatni ezt a franchise-t a fejlesztők. Elvégre már eddig is olyan karakterekkel interaktált és olyan erőkkel bírt Cal, hogy ha nem létezne Luke Skywalker, simán átvehetné a helyét mint a galaxis megmentője.

Egyértelmű, hogy ilyen szinten nem írhatják át a lassan fél évszázada folyó sztorit, valahol muszáj megállni. És ha őszinték akarunk lenni, akkor szerintünk egy trilógia pont elég ahhoz, hogy minden kiderüljön, minden szálat elvarrjanak. Persze arról nem esett szó, hogy milyen irányt vesz a harmadik Star Wars Jedi rész azontúl, hogy vége lesz. De az elmondottak alapján feltételezhetjük, hogy nem a Respawn vagy az EA akarja abbahagyni ezek készítését, hanem feltételezhetjük, hogy egyszerűen ez a természetes menete a dolgoknak.

Miele szerint a „Respawn már keményen dolgozik, hogy elhozza a játékosoknak e izgalmas sztori utolsó fejezetét”. Az EA elnöke ezt követően arról beszélt, hogy „minden idők néhány legminőségibb és legkelendőbb Star Wars játékát szállítottuk le, ezek több mint nettó 5 milliárd dollárt hoztak”. Ehhez még hozzátette, hogy a két Respawn-féle játék együtt több mint 40 millió játékost vonzott be az évek alatt, a héten pedig végre megérkezett a Survivor PS4-re és Xbox One-ra is, tehát ez a szám csak nőni fog a jövőben. Vagyis anyagilag lehet nem a legjobb ötlet felhagyni a Star Wars Jedi epizódok gyártásával. Viszont ha jó lesz a játék és tartják magukat ahhoz, hogy ez a széria utolsó fejezete lesz, akkor jár az elismerés.

Borítókép: Respawn Entertainment

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár