Kicsoda Sofia Falcone a Batman-képregényekben?

Kicsoda Sofia Falcone a Batman-képregényekben?

Carmine Falcone lányának, Sofiának a Pingvin sorozatban is fontos szerep jut. 

Holnap hajnalban befut végre a Max kínálatába a Pingvin sorozat, amely Oz Cobb hatalmi törekvéseit mutatja be, hogy ő legyen Gotham alvilágának a királya. A történet Carmine Falcone maffiavezér halála után veszi fel a fonalat, Oz (alias Pingvin) pedig az említett keresztapa helyére pályázik, ám ehhez a megboldogult bűnöző felnőtt gyerekeinek, Albertónak (Michael Zegen) és Sofiának (Cristin Milioti) is lesz egy-két szava. Sofia neve valószínűleg keveseknek ugrik be egyből, ezért elérkezettnek éreztük az időt, hogy néhány mondatban beszéljünk kicsit a karakterről.

Sofia 1996-ban, a méltán híres, Jeph Loeb és Tim Sale által készített Batman: Hosszú Halloween című képregénysorozatban debütált, és a Falcone-maffiacsalád egyik legrátermettebb tagjaként ismerhettük meg. Sofia a történet elején még börtönben csücsül, később azonban kikerül a hűvösről, hogy apjának, Carmine Falcone-nak segítsen a Holiday Killer nevű sorozatgyilkos megtalálásában. Végül kiderül, hogy a gyilkos, aki ünnepnapokon öl, nem más mint Sofia testvére, Alberto, aki a Falcone-família tagjait is célba vette. Ezt követően nem sokkal apjukat, Carmine-t hideg vérrel megöli Gotham kerületi ügyésze, Harvey Dent, miután leöntötték az arca egyik felét, és Kétarc vált belőle. Sofia a Macskanővel is összetűzésbe kerül, majd dulakodás közben kiesik az ablakon, de túléli a zuhanást és tolószékbe kerül. 

A Hosszú Halloween folytatásában, a Dark Victory-ban is visszatér a karakter, immár a Falcone-család fejeként, aki egyesíteni akarja Gotham City megmaradt bűnözőcsaládjait. Mindeközben pedig már egy új sorozatgyilkos szedi áldozatait a városban, akit csak Hang Man néven emlegetnek, a gyanú pedig Harvey Dentre terelődik. Végül kiderül, hogy Sofia az, aki csak tettette a bénulást, és ezzel Harvey-n akart bosszút állni az apja haláláért. A lány végül a saját testvérével, Albertóval is végez, mert „csalódást" okozott a családnak, majd megpróbál Kétarc életére törni, de Batman megállítja őt, és amíg küzdenek, Kétarc fejbe lövi Sofiát. 

Sofia Falcone tehát egy kőkemény maffizó és sorozatgyilkos a képregényekben, Carmine legrátermettebb utódja, akiben minden megvan ahhoz, hogy a rettegett gengszter nyomdokaiba lépjen. A karakter alkotója, Jeph Loeb egy interjúban egyszer azt mondta, hogy a Falconékat a Keresztapából ismert Corleone-család ihlette, és Sofiát hasonló indulatok vezérlik, mint Sonny Corleonét.

Borítókép forrása: DC Entertainment 

 

Kövess Minket!



Gamer szótár