Ismét szomorú hír érkezett a Bungie Marathonjával kapcsolatban

Ismét szomorú hír érkezett a Bungie Marathonjával kapcsolatban

Vajon hány évet csúszik még a megjelenés?

A Bungie már évekkel ezelőtt belebegtette, hogy új Marathon-játékot készítenek, mely az eredeti Marathon trilógia világában játszódik, azonban ez esetben a multiplayer részen lesz a hangsúly. Tavaly májusban már egy szuper kedvcsinálót is kaptunk hozzá, amit azóta tízmilliók néztek meg, és egész nagy felhajtást keltett a cím körül. Ezért is sokkolta a rajongókat, mikor a videójáték-ipart érintő tömeges elbocsátásokat követően a Bungie is kénytelen volt 2025-re csúsztatni a játékát, és többen is aggodalmuknak adtak hangot a projekttel kapcsolatban. A legújabb hírek szerint a helyzet sajnos azóta sem javult, és sokat kell még várnunk, hogy valós információkat kapjunk a Marathonnal kapcsolatban.

Paul Tassi – a Forbes munkatársa – azt állítja, hogy a Bungie legkorábban 2025 tavaszán tervez „jelentős feltárásokat" a játékról, ami valószínűleg néhány újítást takar, de semmi valóban jelentőségtelesre nem érdemes számítanunk még a jövő év folyamán.

Ez tehát azt sugallja, hogy a munkálatok folynak, a játék készülőben van, de további csúszásra számíthatunk. Ha Tassi információi igaznak bizonyulnak, akkor 2026-ig felesleges a játék megjelenéséről beszélnünk, ami minimum egy újabb évnyi csúszást jelent, és amit a Bungie-nak hamarosan közölnie kell a már amúgy is csalódott, de várakozó tömeggel. Mikor már a debütálás előtt ilyen hányattatott sorsa van egy projektnek, mindig félő, hogy hatalmas bukta lesz a vége. Reméljük ezúttal egy kivételt láthatunk.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár