Újabb remasterrel készülhet a Sony, de nem fogsz elájulni a választásuktól

Újabb remasterrel készülhet a Sony, de nem fogsz elájulni a választásuktól

Állítólag a Horizon Zero Dawn felújítása mellett a Sony egyik posztapokaliptikus akció-kalandjátéka is kaphat egy kis törődést, bár azt senki sem tudja, hogy miért.

Nemrég röppent fel a pletyka, hogy a Sony és a Guerrilla Games remasterelheti a Horizon Zero Dawnt. A játék eredetileg még 2017-ben jelent meg PlayStation 4-re, majd ez volt az első Sony-exkluzív, ami PC-re is ellátogatott ebből az érából. Persze a PlayStation 5-ön is játszható a program, de sok más vetélytársával (The Last of Us, Ghost of Tsushima, stb.) ellentétben ez nem kapott extra törődést a fejlesztőktől, így továbbra is a hét évvel ezelőtti grafikával futtatható. Mivel az ESRB is lebuktatta már, hogy ezen változtatni akar a Sony, készpénznek vehetjük, hogy ez bekövetkezik.

Most pedig van egy másik játék, ami kapcsán egy remasterről pletykálnak. Igaz, ezek a források még közel sem annyira megbízhatóak, mint a Horizon Zero Dawnt megszellőztetőek voltak, de legalább okot adtak arra, hogy még tovább kritizálja a közönség a Sonyt, amiért új játékok helyett egyfolytában a régieket csomagolják újra és újra. Egyébként az egész sztori kirobbantója néhány tweet volt: először Jeff Grubb beszélt arról, hogy a szeptember 24-i State of Playen egy, a Horizon remasternél is unalmasabb felújításról eshet szó, majd Jordan Middler is becsatlakozott ebbe a témába, felfedve, hogy melyik játékról van is szó.

Middler úgy fogalmazott, hogy „ha mérges volt azért, amiért a karaktere benne van az Astro Botban, akkor ezek után el fogja veszíteni a fejét”. Nos, ezzel lényegében sikerült elárulnia, hogy a Days Gone remastere is úton lehet. Hiszen akire a mondatában gondolt, az nem más, mint John Garvin, a játék rendezője. Ő nemrég azért ekézte az Astro Botot, amiért Deacon St. John szerepel a játékban mint marketingfogás, de mégsem tartják elég jónak a Days Gone-t egy második részhez.

A Bend Studio játéka nem volt hatalmas siker annak idején, hiszen egy zombis játék volt, és 2019-ben éppen lecsengőben volt ez a téma, a PlayStationön pedig már volt egy fogjuk rá hasonló márka a The Last of Us képében. Ennek ellenére a játék minőségére nem lehet panasz, akik adtak neki egy esélyt, azok többnyire kedvelték. Azonban a Sony vezérkarát sosem győzte meg a Days Gone, így pedig a folytatás több mint kizártnak tűnik. Nem véletlen, hogy a stúdió több arca is kiborult az elmúlt időkben a Sonyra. Ha pedig még remastert is kap, lehet lefordulnak a székről, mert a 2019-es programot egy picit szebbé tenni aztán már tényleg csak a rajongók lehúzásának tűnik. Persze amíg nem jelentik be, addig nem érdemes túlzottan felhúzni magunkat ezen.

Borítókép: SIE Bend Studio

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár