Kiderült mekkora lesz az Assassin's Creed Shadows pályája

Kiderült mekkora lesz az Assassin's Creed Shadows pályája

Ez a kérdés még mindig sokakat foglalkoztat, de a fejlesztők tiszta vizet öntöttek a pohárba.

Az elmúlt néhány Assassin's Creed esetében bizony arra lehettünk figyelmesek, hogy egyre nagyobb térképeket utazhattunk be, ezért nem véletlenül furdalja a kíváncsiság a közösséget egy dolog – már aki még nem vesztette el a hitét a színesbőrű szamuráj miatt –, vajon mekkora lesz a pálya a Shadowsban?!

Persze fontos megjegyezteni, hogy az AC Mirage rövid kitérője után a fejlesztőcsapat visszatér a franchise által elfogadott nagyobb léptékű RPG játékstílushoz is. Az Shadows révén a játékosok egy nagyszerű utazást tehetnek a japán Sengoku korszak érdekes és ellentmondásos időszakába. Azonban már a megjelenést megelőzően is megoszlottak a vélemények, egyesek „hatalmas előrelépésnek” nevezték az Assassin's Creed Shadowsból látottakat, míg mások a játék nyilvánvalóan nem hiteles mivoltát kifogásolták. Ezt nyilvánvalóan mindenki eldönti majd magában, mindenesetre számunkra tetszetős hangulatot árasztottak a trailerek, és külön öröm, hogy két karakter bőrébe bújva is akciózhatunk majd, ráadásul eddig úgy tűnik tényleg jelentősen eltér egymástól a két főszereplő harcstílusa.

Visszatérve azonban az eredeti kérdésre. Tekintettel a franchise korábbi részeinek léptékére, úgy gondoltuk, célszerű lenne megválaszolni, hogy mekkora lesz az Assassin's Creed Shadows pályája. A fejlesztőktől származó információk segítenek ennek a kiderítésében.

Mekkora az Assassin's Creed Shadows világa?

Az Assassin's Creed Shadows kreatív igazgatója, Jonathan Dumont a napokban arról számolt be, hogy a játékban hasonló méretű terepet járhatunk be, mint a franchise legutóbbi fő részei esetében. Ez kizárja az Assassin's Creed Mirage-ot, amely érezhetően kisebb területen játszódott, mint az olyan címek, mint az Odyssey vagy a Valhalla. A Shadows kapcsán viszont úgy néz ki a helyzet, hogy valamivel kisebb lesz a pályája, mint a két előbb említett címnek.

„Ez összhangban van a legutóbbi Assassin's Creedekkel, amiket csináltunk. A lépték szintjén talán egy kicsit inkább az Assassin's Creed Origins méretéhez hasonlíthatjuk”.

Ezeket olvastad már?

Ez zene lesz mindazok fülének, akiknek kicsit macerás volt az Assassin's Creed Valhalla középkori Angliáját bejárni például. Ennek ellenére még egy akkor pálya is, mint az Assassin's Creed Originsben, valószínűleg rengeteg elfoglaltságot kínál majd a kalandoroknak. Az AC Shadows november 12-én jelenik meg.

Kövess Minket!



Gamer szótár